Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικά τρίγωνα Πανοράματος | cantina.protothema.gr

Σπιτικά τρίγωνα Πανοράματος | cantina.protothema.gr


Το ιδιαίτερο αυτό γλυκό γεννήθηκε στο Πανόραμα, όπου κάποτε ανηφόριζαν οι κάτοικοι της πόλης για να πάρουν τον αέρα τους.

Κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέµα γάλακτος σε µέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τη ζάχαρη µε το κορνφλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Μόλις ζεσταθεί το µείγµα στην κατσαρόλα, αδειάζουµε το 1/3 από αυτό στο µπολ µε το µείγµα των αυγών ανακατεύοντας καλά µε αυγοδάρτη.

Επαναφέρουµε την κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζουµε µέσα το µείγµα του µπολ. Συνεχίζουµε το ανακάτεµα και µόλις δέσει η κρέµα και κοχλάσει, την αποσύρουµε από τη φωτιά. Την αδειάζουµε σε καθαρό σκεύος και καλύπτουµε την επιφάνειά της µε µεµβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και να σχηµατιστεί κρούστα. Την αφήνουµε στην άκρη να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Την ανακατεύουµε ξανά με αυγοδάρτη να γίνει λεία.

Τρίγωνα: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Απλώνουµε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα κόβουµε κατά µήκος σε λωρίδες πλάτους 7-8 εκ. Τις βουτυρώνουµε, τις βάζουµε ανά δύο τη µία πάνω στην άλλη και βουτυρώνουµε ξανά. Πιάνουµε την αριστερή γωνία στο κάτω µέρος και τη διπλώνουµε προς τη δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να σχηµατιστεί ένα τρίγωνο. Συνεχίζουµε να διπλώνουµε µέχρι την άκρη του φύλλου. Επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία µέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες.

Ψήνουµε τα τρίγωνα που έχουμε στρώσει σε λαµαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί για περίπου 15′-20′, έως ότου ροδίσουν.

Σιρόπι: Σε µια µικρή κατσαρόλα βάζουµε όλα τα υλικά και βράζουµε για 2′-3′ από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασµός. Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε στην άκρη για 5′. Με ένα µυτερό µαχαίρι και µε µεγάλη προσοχή ανοίγουµε τα τρίγωνα από τη µία πλευρά δηµιουργώντας µια θήκη και τα ρίχνουµε ένα ένα για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Τα βγάζουµε µε προσοχή και τα ακουµπάµε σε σχάρα να στραγγίξουν από το σιρόπι.

Μεταφέρουµε την κρέµα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής µε στρογγυλό στόµιο και µε αυτή γεµίζουµε τα τρίγωνα. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέµα γάλακτος σε µέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τη ζάχαρη µε το κορνφλάουρ, τα αυγά και τους κρόκους. Μόλις ζεσταθεί το µείγµα στην κατσαρόλα, αδειάζουµε το 1/3 από αυτό στο µπολ µε το µείγµα των αυγών ανακατεύοντας καλά µε αυγοδάρτη.

Βήμα 2

Επαναφέρουµε την κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζουµε µέσα το µείγµα του µπολ. Συνεχίζουµε το ανακάτεµα και µόλις δέσει η κρέµα και κοχλάσει, την αποσύρουµε από τη φωτιά. Την αδειάζουµε σε καθαρό σκεύος και καλύπτουµε την επιφάνειά της µε µεµβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και να σχηµατιστεί κρούστα. Την αφήνουµε στην άκρη να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Την ανακατεύουµε ξανά με αυγοδάρτη να γίνει λεία.

Βήμα 3

Τρίγωνα: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Απλώνουµε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα κόβουµε κατά µήκος σε λωρίδες πλάτους 7-8 εκ. Τις βουτυρώνουµε, τις βάζουµε ανά δύο τη µία πάνω στην άλλη και βουτυρώνουµε ξανά. Πιάνουµε την αριστερή γωνία στο κάτω µέρος και τη διπλώνουµε προς τη δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να σχηµατιστεί ένα τρίγωνο. Συνεχίζουµε να διπλώνουµε µέχρι την άκρη του φύλλου. Επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία µέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες.

Βήμα 4

Ψήνουµε τα τρίγωνα που έχουμε στρώσει σε λαµαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί για περίπου 15′-20′, έως ότου ροδίσουν.

Βήμα 5

Σιρόπι: Σε µια µικρή κατσαρόλα βάζουµε όλα τα υλικά και βράζουµε για 2′-3′ από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασµός. Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε στην άκρη για 5′. Με ένα µυτερό µαχαίρι και µε µεγάλη προσοχή ανοίγουµε τα τρίγωνα από τη µία πλευρά δηµιουργώντας µια θήκη και τα ρίχνουµε ένα ένα για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Τα βγάζουµε µε προσοχή και τα ακουµπάµε σε σχάρα να στραγγίξουν από το σιρόπι.

Βήμα 6

Μεταφέρουµε την κρέµα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής µε στρογγυλό στόµιο και µε αυτή γεµίζουµε τα τρίγωνα. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο δυναμικό του Άρη θα ανήκει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Ντάραλ Γουίλις. Ο 28χρονος Αμερικανός, διεθνής με την εθνική Κύπρου (σ.σ....

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ KOSMORIDE Black Friday: Το όνειρο ενός e-BIKE τώρα πιο κοντά! Η KOSMORIDE δίνει την ευκαιρία να βρούμε το...