Χρόνος:25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 4-5 άτομα):
1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 κοφτές κουταλιές (75 γρ.) βούτυρο
1 λεμόνι, το ψιλό ξύσμα και ο χυμός (ανάλογα με τη γεύση σας) + επιπλέον ψιλό ξύσμα για το σερβίρισμα
1 γεμάτη κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για το σερβίρισμα
ψιλοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε (λιγότερο από συνήθως) αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε μέσα τα σπαγγέτι μέχρι να ασπρίσουν και να μαλακώσουν, όχι πολύ, ακόμα λιγότερο και από al dente. Κρατάτε 1 φλ. από το νερό τους και τα στραγγίζετε.
Λίγο πριν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, λιώνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά και βάζετε μέσα το ξύσμα του λεμονιού και το σκόρδο. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν, για 1-1 ½ λεπτό. Προσθέτετε τα στραγγισμένα σπαγγέτι στο τηγάνι, μαζί με ½ φλ. από το νερό τους που κρατήσατε. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά στο μέτριο/δυνατό και τα ανακατεύετε καλά, μέχρι τα ζυμαρικά να γυαλίσουν και να πιάσουν σάλτσα παντού.
Προσθέτετε και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν σας φανεί ότι η μακαρονάδα είναι πολύ στεγνή, προσθέτετε μερικές ακόμη κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα το χυμό του λεμονιού (ξεκινάτε βάζοντας τον μισό, ελέγχετε τη γεύση και αποφασίζετε πόσο περισσότερο θα βάλετε, ανάλογα με το πόσο λεμονάτα τα θέλετε).
Σερβίρετε τα σπαγγέτι αμέσως, με επιπλέον ξύσμα λεμονιού και τριμμένη παρμεζάνα και σκορπάτε πάνω, αν θέλετε, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!