ΣΥΝΤΑΓΕΣ
O συνδυασμός ζυμαρικού με όσπρια έχει μπει τα τελευταία 1-2 χρόνια στη ζωή μου – με πρώτη συνταγή αυτό το συγκλονιστικό pasta e ceci-...
Hi, what are you looking for?
Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς. Δευτέρα 18/11Ζυμαρικά...
Το 2019 έκλεισε το δυάστερο εστιατόριο Funky Gourmet της σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του σεφ Νίκου Ρούσσου. Την τελευταία νύχτα, χειμωνιάτικη και βροχερή, ήμασταν...
O Μανώλης Παπουτσάκης, σεφ-ιδιοκτήτης των Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη και του πολυσυζητημένου Pharaoh στα Εξάρχεια, είναι ένας χορτάτος άνθρωπος. Αυτό τον έχρισε...
Συχνά, σε συζητήσεις μεταξύ φίλων, γινόμαστε υποστηρικτές της μικρής μερίδας στα εστιατόρια, προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τους σεφ που προτείνουν κάτι εντελώς διαφορετικό από ένα...
O συνδυασμός ζυμαρικού με όσπρια έχει μπει τα τελευταία 1-2 χρόνια στη ζωή μου – με πρώτη συνταγή αυτό το συγκλονιστικό pasta e ceci-...
Προσθήκη στα αγαπημένα Η υπερκατανάλωση αβοκάντο μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον λόγω της μεγάλης ζήτησης, των εντατικών μεθόδων καλλιέργειας και των...
Πολύ αρωματικό και νόστιμο, ένα κέικ κανέλας είναι ό,τι καλύτερο για όλες τις ώρες της ημέρας. Αν συνδυάζεται και με ένα γλάσο σοκολάτας, τότε...
Ο ίδιος άνθρωπος που πριν από 15 χρόνια έφερε πρώτος στο εστιατόριό του τις ξένες ράτσες και τις ακριβές κοπές κάνει σήμερα μία ακόμη...
Η παπαλίνα, η παστή σαρδέλα που αλιεύεται στον κόλπο της Καλλονής, παρασκευάζεται με παραδοσιακή μέθοδο και αποτελεί βασικό στοιχείο της λεσβιακής γαστρονομίας. Η φήμη...
Έντονο και γλυκόπικρο, με πορφυρό χρώμα, και δυνατό χαρακτήρα, το negroni είναι ένα από τα πιο διάσημα aperitivi στον κόσμο. Ένα εμβληματικό ποτό γεμάτο...
Για πολλούς η Νεμέα θεωρείται η Τοσκάνη της Ελλάδας. Για άλλους, ο δημοφιλέστερος -και όχι άδικα- οινοτουριστικός προορισμός της χώρας. Για μερικούς, δε, τόπος...
Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς. Δευτέρα 14/10Κεφτεδάκια...
Σιρόπι αγαύης ή καστανή ζάχαρη; Υπάρχει διαφορά στη σύσταση ανάμεσα στη φυσική και στην πρόσθετη ζάχαρη, και αν ναι έχει κάποια από τις δύο...
Το φυσικό ιχθυοτροφείο που δημιούργησε θρύλους και παραδόσεις, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι ένας σημαντικός ψαρότοπος, με βαθιές ρίζες στην τοπική κληρονομιά και...