ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Λάθος νούμερο είχε στα κεράκια η τούρτα που έσβησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα γενέθλιά του, στην ταβέρνα που βρέθηκε μαζί με τον σύζυγό του,...
Hi, what are you looking for?
O Μανώλης Παπουτσάκης, σεφ-ιδιοκτήτης των Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη και του πολυσυζητημένου Pharaoh στα Εξάρχεια, είναι ένας χορτάτος άνθρωπος. Αυτό τον έχρισε...
Συχνά, σε συζητήσεις μεταξύ φίλων, γινόμαστε υποστηρικτές της μικρής μερίδας στα εστιατόρια, προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τους σεφ που προτείνουν κάτι εντελώς διαφορετικό από ένα...
Η συνταγή της γλυκιάς μπουγάτσας του Θερμαϊκού που αγαπάμε να απολαμβάνουμε όλες τις ημέρες του χρόνου Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το...
Η δημιουργία του αρμενοβίλ λέγεται ότι συνδέεται με την παραμονή των γαλλικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του Α΄ Π. Πολέμου, εξού και...
Λάθος νούμερο είχε στα κεράκια η τούρτα που έσβησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα γενέθλιά του, στην ταβέρνα που βρέθηκε μαζί με τον σύζυγό του,...
Στα βόρεια προάστια η κουζίνα της Τουρκίας, της Περσίας και της Ταϊλάνδης βρίσκουν μια πιο προσεγμένη εκδοχή – τουλάχιστον ως προς την ατμόσφαιρα. Selim...
Προσωπικά δεν με τρελαίνει το ψημένο cheesecake, ακόμα και η αδιαμφισβήτητα λαχταριστή βάσκικη εκδοχή που πλέον βρίσκουμε σε πολλά μαγαζιά της πόλης. Αντιθέτως, τρέφω...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ• 500γρ μελιτζάνες• 125γρ κρεμμύδι• 40γρ ελαιόλαδο• 15γρ φυσική σκόνη λαχανικών Μιτσίδη• 250γρ ντοματίνια• 200γρ φέτα• 250γρ μακαρόνια τρικολόρ Μιτσίδη• Χοντροκοπανισμένο...
Το κλίμα στη γκρι μπριγάδα δεν είναι καλό και η ένταση συνεχώς αυξάνεται. Μάλιστα, στο χθεσινό επεισόδιο (28/3) του Masterchef οι παίκτες της γκρι...
Μια οικογενειακή επιχείρηση αλλαντικών παράγει, μεταξύ άλλων, παστουρμά, καβουρμά και σουτζούκι, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες της Ανατολής. Όταν ο παππούς Απόστολος αποχαιρετούσε 100 χρόνια...
Τα αγαπώ πολύ τα κολοκυθάκια της Άνοιξης γι αυτό και τα χρησιμοποιώ σε πολλές συνταγές. Τα έχω κάνει σπιτικό ψωμί χωρίς γλουτένη για τα...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 1/3 φλ. ηλιέλαιο και επιπλέον για το τηγάνισμα 3/4 φλ....
Τα χρονικά του ντόπινγκ στην Ελλάδα εστιάζονται πλέον στους αναδρομικούς ελέγχους παγωμένων δειγμάτων «Δεν υπάρχει πια ντόπινγκ» έλεγε η Σοφία Σακοράφα στη συνέντευξή της...
Οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής είναι τέτοιοι που δεν βοηθούν ώστε να διατηρήσουμε τον πλήρη έλεγχο σε όλα. Πόσο δε, μάλλον, όταν πρόκειται για...