ΣΥΝΤΑΓΕΣ
H αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια και στα θαλασσινά, χρησιμοποιεί άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά, αξιοποιεί τεχνικές παλιές και καινούργιες. Καθοριστικός...
Hi, what are you looking for?
Όταν σκέφτεστε ποια δοχεία να επιλέξετε για την αποθήκευση φαγητού, το δίλημμα ανάμεσα στο γυαλί και το πλαστικό είναι σύνηθες. Με λίγη σκέψη και...
Τι κοινό μπορεί να έχει η Κρήτη με την Ιαπωνία και η Μεσογειακή δίαιτα με την Ασιατική; Μπορεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να θωρακίσει...
Με φύλλο χωριάτικο που προδίδει αγάπη στην παράδοση, με βουτυρένια ζύμη κουρού αλλά και με φίνα, τραγανή σφολιάτα, σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή, η...
Στην προσπάθεια αναβάθμισης της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, που φλερτάρει πλέον έντονα με το fine dining, έχουν συμβάλει διάφοροι σεφ οι οποίοι έχουν αποφασίσει...
H αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια και στα θαλασσινά, χρησιμοποιεί άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά, αξιοποιεί τεχνικές παλιές και καινούργιες. Καθοριστικός...
Αυτές οι κρέπες με το σπανάκι, τα τυριά και τη μπεσαμέλ θα γίνουν το καλύτερο ορεκτικό για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Επιλέγοντας τα προϊόντα...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ Για το αρχικό μείγμα: 160 γρ. αλεύρι χωριάτικο 80 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως ½ κουταλάκι (2 γρ.) ξηρή μαγιά 8...
Με απλά υλικά και γρήγορη παρασκευή, αυτό το κέικ αποτελεί το τέλειο σνακ για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας και όχι μόνο! Διανύουμε...
Τη Μεγάλη Εβδομάδα όλη η Ελλάδα είναι ένας απέραντος φούρνος που πλάθει, φουρνίζει και ξεφουρνίζει αδιάκοπα. Μοσχοβολούν οι γειτονιές, τα πεζοδρόμια και τα μπαλκόνια...
Προσθήκη στα αγαπημένα Χρόνος: 1 ώρα Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Υλικά (για 6-8 άτομα): 1 φλ. (150 γρ.) απλό αλεύρι 1 ½ κοφτό κουταλάκι μπέικιν...
Νηστεία – μια πανάρχαιη συνήθεια Στο πλαίσιο αυτό η Εύη Βουτσινά συγκέντρωσε και δύο κατηγορίες συνταγών που αποτελούν τα εμβλήματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας:...
Τη Μεγάλη Εβδομάδα τιμάμε όσπρια, θαλασσινά και λαχανικά εποχής σε μοντέρνες εκδοχές, γιατί νηστεία σημαίνει πιάτα θρεπτικά αλλά και πεντανόστιμα. Χταπόδι γιουβέτσι με ντοματίνια,...
Προσθήκη στα αγαπημένα Χρόνος: 20 λεπτά + 7 ώρες αναμονή Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Υλικά (για 8 μερίδες): Για την κρούστα: 1/3 φλ. τριμμένη καρύδα...
Τη «Λαμπρή», όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται το Πάσχα στο νησί, οι επισκέπτες έχουν τύχη διπλή: αφενός γιατί η Σπινιάδα πλημμυρίζει από τις μελωδίες...