ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Προσθήκη στα αγαπημένα Χρόνος: 1 ½ ώραΒαθμός δυσκολίας: Εύκολο Υλικά (για 8 άτομα)1 2/3 φλ. (250 γρ.) απλό αλεύρι + επιπλέον για τη φόρμα1...
Hi, what are you looking for?
Όταν σκέφτεστε ποια δοχεία να επιλέξετε για την αποθήκευση φαγητού, το δίλημμα ανάμεσα στο γυαλί και το πλαστικό είναι σύνηθες. Με λίγη σκέψη και...
Τι κοινό μπορεί να έχει η Κρήτη με την Ιαπωνία και η Μεσογειακή δίαιτα με την Ασιατική; Μπορεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να θωρακίσει...
Με φύλλο χωριάτικο που προδίδει αγάπη στην παράδοση, με βουτυρένια ζύμη κουρού αλλά και με φίνα, τραγανή σφολιάτα, σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή, η...
Στην προσπάθεια αναβάθμισης της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, που φλερτάρει πλέον έντονα με το fine dining, έχουν συμβάλει διάφοροι σεφ οι οποίοι έχουν αποφασίσει...
Προσθήκη στα αγαπημένα Χρόνος: 1 ½ ώραΒαθμός δυσκολίας: Εύκολο Υλικά (για 8 άτομα)1 2/3 φλ. (250 γρ.) απλό αλεύρι + επιπλέον για τη φόρμα1...
«Αγκάθι» παραμένουν οι τιμές μετά την υποχώρηση των τελευταίων μηνών Η αντιστροφή του κλίματος που καταγράφεται από την προηγούμενη εβδομάδα στην αγορά ελαιολάδου συνεχίζεται,...
Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber σάς θέσαμε ένα ερώτημα που πραγματικά διχάζει. Ποιο είναι πιο νόστιμο και χορταστικό; Ένα γλυκό πρωινό για παράδειγμα...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ• 24 μέτριες γαρίδες ολόκληρες με κεφάλι και κέλυφος• 1/3 φλ. ελαιόλαδο• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες• 500γρ....
Δείτε σήμερα στο 25ο επεισόδιο του Olivenews Plus, το τελευταίο μέρος της συζήτησης για την ανθοφορία. Στο πάνελ φιλοξενούνται: Πέτρος Ρούσσος, τακτικός καθηγητής Δενδροκομίας,...
Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι ένα ιδιαίτερα εύκολο στο βράσιμο και στη διαχείρισή του όσπριο, το οποίο δεν θέλει μούλιασμα, οπότε μας βγάζει από τον...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ4 φλ. γάλα4 κουταλιές κορν φλάουαρ Blossom4 κουταλιές ζάχαρη2 φακελάκια ζάχαρη με βανιλλίνη Blossom3 κουταλιές ανθόνερο½ φλ. χαλεπιανά (Φιστίκια Αιγίνης) ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε...
Ηαναπόληση του παρελθόντος είναι πράξη που βγάζει… γεροντίλα, όσο και να μην θέλεις να το παραδεχτείς. Εφόσον πιάσεις στα πράσα τον εαυτό σου να...
Στο δεύτερο φύλλο της εφημερίδας «Άκης Πετρετζίκης» πάμε κόντρα στον χρόνο και μαθαίνουμε να παίζουμε στα δάχτυλα τη «Μαγειρική της τελευταίας στιγμής»! Σας οργανώνουμε...
Προσθήκη στα αγαπημένα Υλικά Για το παντεσπάνι: 4 μεγάλα αυγά 230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 120 γρ. αλεύρι 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουταλάκι απόσταγμα...