ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σαρκώδες, πεντανόστιμο και εύκολο στο μαγείρεμά του, το μαγιάτικο συνοδεύεται σε αυτή τη συνταγή, με φίνο πουρέ κολοκυθιού και μυρωδάτο λαδολέμονο. Υλικά Μερίδες: 4 4...
Hi, what are you looking for?
Όταν σκέφτεστε ποια δοχεία να επιλέξετε για την αποθήκευση φαγητού, το δίλημμα ανάμεσα στο γυαλί και το πλαστικό είναι σύνηθες. Με λίγη σκέψη και...
Τι κοινό μπορεί να έχει η Κρήτη με την Ιαπωνία και η Μεσογειακή δίαιτα με την Ασιατική; Μπορεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να θωρακίσει...
Με φύλλο χωριάτικο που προδίδει αγάπη στην παράδοση, με βουτυρένια ζύμη κουρού αλλά και με φίνα, τραγανή σφολιάτα, σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή, η...
Στην προσπάθεια αναβάθμισης της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, που φλερτάρει πλέον έντονα με το fine dining, έχουν συμβάλει διάφοροι σεφ οι οποίοι έχουν αποφασίσει...
Σαρκώδες, πεντανόστιμο και εύκολο στο μαγείρεμά του, το μαγιάτικο συνοδεύεται σε αυτή τη συνταγή, με φίνο πουρέ κολοκυθιού και μυρωδάτο λαδολέμονο. Υλικά Μερίδες: 4 4...
Το μεγαλύτερο μποστάνι της Ελλάδας παράγει τροφή αδιάκοπα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στρίβοντας στον κόμβο των Μυκηνών, αφήνοντας πίσω τη Νεμέα, με κατεύθυνση...
Προσθήκη στα αγαπημένα Υλικά 1 1/2 κιλό αρνί σε κομμάτια 1 κιλό πατάτες 750 γρ. ντομάτες 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι...
Λόγω της μετάδοσης του ιού Η5Ν1 σε αγελάδες, οι αρχές των ΗΠΑ προχώρησαν σε πειραματική μελέτη για το ποιες είναι η ασφαλείς θερμοκρασίες ψησίματος...
Ταξιδεύοντας για επαγγελματικούς λόγους στη Βόρεια Ελλάδα, στον δρόμο προς Νευροκόπι, 14 χλμ. βορειοδυτικά της Δράμας, περάσαμε από ένα γραφικό χωριό μέσα στο πράσινο,...
Προσθήκη στα αγαπημένα Υλικά1 κιλό απέραστο (γάµπα) κοτόπουλο 1 φλ. κρεµµύδια τριµµένα2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιηµένες½ φλ. χυµό λεµονιού1 κουταλιά µουστάρδα (mild)1 κουταλάκι ρίγανη1 κουταλάκι...
Τα ορεκιέτε (orecchiette) είναι παραδοσιακά ζυμαρικά της Απουλίας με κοίλο σχήμα – το όνομά τους σημαίνει «αυτάκια» κι όντως έτσι μοιάζουν. Είναι ιδανικά για...
Ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό με την τοπική γαστρονομία διοργανώνεται για 3η χρονιά το τριήμερο 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου. Στο...
Ο μουσακάς είναι από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα και θα τον φτιάξω 1-2 φορές τον καλοκαίρι σίγουρα. Αυτήν την φορά ήθελα να τον...
Τι έκανε πριν ξεκινήσει το Youtube ο The Greek Master Chef; Το Ποντίκι Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!