ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η φριτέζα αέρος έγινε ομολογουμένως το αγαπημένο gadget μαγειρικής σε πολλά νοικοκυριά. Αλλά όσο έχει μπει αποφασιστικά στην καθημερινότητά μας, άλλο τόσο βρισκόμαστε συχνά...
Hi, what are you looking for?
Όταν σκέφτεστε ποια δοχεία να επιλέξετε για την αποθήκευση φαγητού, το δίλημμα ανάμεσα στο γυαλί και το πλαστικό είναι σύνηθες. Με λίγη σκέψη και...
Τι κοινό μπορεί να έχει η Κρήτη με την Ιαπωνία και η Μεσογειακή δίαιτα με την Ασιατική; Μπορεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να θωρακίσει...
Με φύλλο χωριάτικο που προδίδει αγάπη στην παράδοση, με βουτυρένια ζύμη κουρού αλλά και με φίνα, τραγανή σφολιάτα, σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή, η...
Στην προσπάθεια αναβάθμισης της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, που φλερτάρει πλέον έντονα με το fine dining, έχουν συμβάλει διάφοροι σεφ οι οποίοι έχουν αποφασίσει...
Η φριτέζα αέρος έγινε ομολογουμένως το αγαπημένο gadget μαγειρικής σε πολλά νοικοκυριά. Αλλά όσο έχει μπει αποφασιστικά στην καθημερινότητά μας, άλλο τόσο βρισκόμαστε συχνά...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ Για το μίγμα του κέικ: 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκια baking powder ½ κουταλάκια αλάτι ¼...
Στην κοσμοπολίτικη Πάρο και στο δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού, μετά την Παροικιά, στη Νάουσα, η γαστρονομική κουλτούρα της Ιαπωνίας, σερβίρεται με φινέτσα και...
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ απέσπασε δύο βραβεία από τα Hellenic Responsible Business Awards για τη δράση της το 2024. Συγκεκριμένα, έλαβε χρυσό βραβείο για το...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ Για τις φράουλες: 350 γρ. φράουλες 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Για το μείγμα τυριού: 200 γρ. τυρί κρέμα 400 γρ....
O αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης θα μας ταξίδεύει με τα Food Tours του στο Netflix από τις 28 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα, σε λίγες μέρες...
ΥΛΙΚΑ2 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη2½ φλ. (600ml) κρέμα γάλακτος1 1/4 φλ. (300ml) έτοιμη κρέμα κάσταρντ από συσκευασία1/3 φλ. μπράντι½ κουταλάκι ανάμικτα μπαχαρικά σε σκόνη...
Ανάλαφρο, δροσερό και εύκολο παρφέ βανίλια με καραμέλα και αμύγδαλα, για να κλείνουμε γλυκά και επιτυχημένα τα καλοκαιρινά μας τραπέζια. Με λίγα υλικά και...
Προσθήκη στα αγαπημένα Υλικά 500γρ φιλέτα τσιπούρας Χοντρό θαλασσινό αλάτι 2 κουταλιές σούπας αλεύρι 50γρ ελαιόλαδο Για το μείγμα ντομάτας: 600γρ ντομάτες 10γρ φρέσκια...
Στην κουζίνα του σπιτιού μου το πιο πολυχρησιμοποιημένο εργαλείο είναι ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι. Γιατί σ’ αυτό μπορώ να εφαρμόσω πολλές εναλλακτικές τεχνικές μαγειρικής...