ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Προσθήκη στα αγαπημένα Η προσθήκη ζάχαρης στη σάλτσα ντομάτας είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται συχνά για να εξισορροπήσει την οξύτητα των ντοματών. Ορισμένες ντομάτες,...
Hi, what are you looking for?
Όταν σκέφτεστε ποια δοχεία να επιλέξετε για την αποθήκευση φαγητού, το δίλημμα ανάμεσα στο γυαλί και το πλαστικό είναι σύνηθες. Με λίγη σκέψη και...
Τι κοινό μπορεί να έχει η Κρήτη με την Ιαπωνία και η Μεσογειακή δίαιτα με την Ασιατική; Μπορεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να θωρακίσει...
Με φύλλο χωριάτικο που προδίδει αγάπη στην παράδοση, με βουτυρένια ζύμη κουρού αλλά και με φίνα, τραγανή σφολιάτα, σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή, η...
Στην προσπάθεια αναβάθμισης της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, που φλερτάρει πλέον έντονα με το fine dining, έχουν συμβάλει διάφοροι σεφ οι οποίοι έχουν αποφασίσει...
Προσθήκη στα αγαπημένα Η προσθήκη ζάχαρης στη σάλτσα ντομάτας είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται συχνά για να εξισορροπήσει την οξύτητα των ντοματών. Ορισμένες ντομάτες,...
Ο Σπύρος Καλοδίκης, μάγειρας και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Mandi’s στη Λάκκα των Παξών, μας ετοιμάζει ένα εύκολο, νόστιμο και παραδοσιακό φαγητό των Παξών. Ιδιαίτερη...
Τα τραπέζια του λιγοστά, τόσο αυτά στη σάλα με τη μεγάλη τζαμαρία όσο και αυτά που βγάζει έξω στο μικρό πεζοδρόμιο. Η κουζίνα του...
Προσθήκη στα αγαπημένα Το καθάρισμα του καρπουζιού μπορεί να φαίνεται δύσκολο λόγω του μεγέθους και του σχήματός του, αλλά ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, μπορείτε...
Πρόκειται για τα «Hermioni» και «Hrysos» τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στο εξωτερικό και πωλούνται σαν ….χρυσός! Στην Ερμιόνη και στη Μεσσηνία, σε δύο ελαιώνες που αριθμούν περί τις 40.000 ρίζες σε...
Ο ανεμιστήρας και το κλιματιστικό είναι οι συσκευές που λειτουργούν περισσότερο αυτή την εποχή σε κάθε σπίτι ή εξοχικό αφού είναι οι νούμερο ένα...
Προσθήκη στα αγαπημένα Ο θρυλικός Ιάπωνας σεφ που έμαθε στους Ευρωπαίους να τρώνε sushi, με τα δεκάδες εμβληματικά εστιατόρια και ξενοδοχεία στο πλανήτη, διαθέτει...
Οι φριτέζες αέρος έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια. Και όχι άδικα. Υγιεινό τηγάνισμα και μαγείρεμα με ελάχιστο ή σχεδόν καθόλου λάδι, ευκολία...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ• 30 γρ ελαιόλαδο• 60 γρ βούτυρο ανάλατο• 4 σκελίδες σκόρδα• 1-2 καυτερές πιπεριές ή ½ κουταλάκι νιφάδες τσίλι• 300 γρ...
5 μέτριες πατάτες (1 κιλό),1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι,2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,1 γερή πρέζα τριμμένο ξηρό δυόσμο,1 μεγάλο αβγό,αλάτι, πιπέρι,λάδι για τηγάνισμα.Για το πανάρισμα:2 αβγά...