ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Την είπαν Σταχτοπούτα των ελληνικών κρασοστάφυλων και όχι άδικα, μια και στα τέλη της δεκαετίας του ’60 η Μαλαγουζιά ήταν ελάχιστα γνωστή και λίγα...
Hi, what are you looking for?
Όταν σκέφτεστε ποια δοχεία να επιλέξετε για την αποθήκευση φαγητού, το δίλημμα ανάμεσα στο γυαλί και το πλαστικό είναι σύνηθες. Με λίγη σκέψη και...
Τι κοινό μπορεί να έχει η Κρήτη με την Ιαπωνία και η Μεσογειακή δίαιτα με την Ασιατική; Μπορεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να θωρακίσει...
Με φύλλο χωριάτικο που προδίδει αγάπη στην παράδοση, με βουτυρένια ζύμη κουρού αλλά και με φίνα, τραγανή σφολιάτα, σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή, η...
Στην προσπάθεια αναβάθμισης της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, που φλερτάρει πλέον έντονα με το fine dining, έχουν συμβάλει διάφοροι σεφ οι οποίοι έχουν αποφασίσει...
Την είπαν Σταχτοπούτα των ελληνικών κρασοστάφυλων και όχι άδικα, μια και στα τέλη της δεκαετίας του ’60 η Μαλαγουζιά ήταν ελάχιστα γνωστή και λίγα...
Προσθήκη στα αγαπημένα Το fun-dining στα εστιατόρια ανθίζει, τα πράγματα στο bartending έχουν σοβαρέψει, οι προκαταλήψεις του pairing σπάζουν η μια μετά την άλλη...
Το σκόρδο χρησιμοποιείται στην Ελλάδα κυρίως για την αποφυγή του ματιάσματος, όμως οι Ιάπωνες το έχουν εκτιμήσει περισσότερο αποκαλύπτοντας τις θαυματουργές ιδιότητές του τόσο...
Μία συνταγή από τον σεφ Λούη Παπαγεωργίου. Υλικά1 πακέτο σφολιάτα (850 γρ.) ανοιγμένη σε 2 φύλλα,2 λίτρα (8 φλ.) γάλα,8 αβγά (για ½ ώρα...
Προσθήκη στα αγαπημένα YΛΙΚΑ• 1 κιλό φρέσκα μικρά ολόκληρα καλαμάρια• 1 μέτρια κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο• 1/3 φλ. άσπρο ξηρό...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 2 λαβράκια, Blue Island Θαλασσινό αλάτι, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα διαγώνια σε φέτες 2 Χ 5 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥλικάΓια τη ζύµη3 φλ. αλεύρι για πίτσα ΚΑΖΑΖΗΣ1 κουταλάκι ξηρή µαγιά1 κουταλάκι αλάτι1 κουταλάκι ζάχαρη2 κουταλιές ελαιόλαδο1 φλ. και 2 κουταλιές...
Υλικά1 φλ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς σε κρύο νερό3 κουταλιές ελαιόλαδο1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια/ζάρια1 καρότο σε κυβάκια/ζάρια2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες1 κουταλιά σπόρους κύμινο1 κουταλιά...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 1/2 φλ. κρύο νερό 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο αλάτι Για τη γέμιση:...
Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 250 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο 1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ρίγανη 1...