Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Ξεπέρασε τα ριάλιτι ο εμφύλιος – Συντροφικά μαχαιρώματα, «καρφιά», ανισότητες και… εμβάσματα

Ξεπέρασε τα ριάλιτι ο εμφύλιος – Συντροφικά μαχαιρώματα, «καρφιά», ανισότητες και… εμβάσματα


Με αλληλοκατηγορίες, πλήθος αιχμές και βαριά υπονοούμενα να εκτοξεύονται πανταχόθεν συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κι ενώ μαίνεται ο πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ «Κασσελίστας» και «φρουράς Τσίπρα». Στο παιχνίδι των εντυπώσεων, που παίζεται από χθες σε απευθείας μετάδοση στα κοινωνικά δίκτυα και στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, εναλλάσσονται καταιγιστικά σπόντες, ατυχείς δηλώσεις, αυτογκόλ και φίλια πυρά, καθώς βαθαίνει απότομα η κρίση εσωστρέφειας στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παράγοντας θέαμα και δυνατές συγκινήσεις σε κοινή θέα.

Δίνοντας τον τόνο, το ντόμινο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης προκάλεσε χθες η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα, όταν θέλοντας να σχολιάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε προχθεσινή δημοσκόπηση, αποκάλυψε στα κοινωνικά δίκτυα την.. αθέατη μέχρι τότε, εσωτερική πισίνα του σπιτιού της. Στη «βροχή» διαδικτυακών σχολίων και φίλιων πυρών που δέχτηκε έκτοτε, έγραψε: «και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία» έγραψε η Έλενα Ακρίτα προκαλώντας ταυτόχρονα χιονοστιβάδα σχολίων, αφού αποκάλεσε τον εκάστοτε … «γιο της πλύστρας», σύμβολο της εργατικής τάξης, ως επικίνδυνο λόγω… φτώχειας να υπηρετεί την πολιτική.







akrita1

Τα πρώτα σκάγια δεν άργησαν να φανούν, με τον πρώην Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέργιο Καλπάκη να σχολιάζει σε ανάρτησή του πως «πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα. Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες.

Αυτό μας…

Posted by Stergios Kalpakis on Friday, September 20, 2024

Τη σκυτάλη έλαβε μετέπειτα ο Γιάννης Μπουλέκος, στέλεχος των «87» και της Κεντρικής Πολιτικής, τονίζοντας σε ανάρτησή του πως υπάρχουν «οι δυνάμεις της αστικής τάξης και της δεξιάς, όπως η Ακρίτα, ο Αντωνάρος, ο Σπηλιωτόπουλος, ο Κύρτσος, οι οποίοι εκπροσωπούν ξεκάθαρα την συντηρητική πλευρά της ιστορίας στηρίζουν φανατικά τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την παρουσία τους στην Αριστερά ως «πολιτικό και ιστορικό ατύχημα».

Με τις αντιδράσεις να πληθαίνουν, το επόμενο…επεισόδιο προκάλεσε με νέα ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα εκτοξεύοντας διαδικτυακές βολές κατά της αδελφής του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, αποφαινόμενη ότι «η Ζανέτ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με …περισσό ενθουσιασμό. Τη γνώρισα πέρσι στο Σύνταγμα όταν ήρθε και μου συστήθηκε: Είμαι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, μου είπε». «Σκέψου όλη η διαδρομή σου σε αυτή τη ζωή να συνοψίζεται σε μία ιδιότητα: «Αδελφή Τσίπρα». Την κατανοώ», κατέληξε η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να αποστείλει κατόπιν επιστολή της στον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, γνωστοποιώντας την πρόθεσή της να δηλώσει παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αντιλαμβανόμενη τον σάλο.

Η Ζανετ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με…

Posted by Elena Akrita on Friday, September 20, 2024

Μόνο που ο Νίκος Παππάς καλύφθηκε από τη συγνώμη της βουλευτή και δεν αποδέχτηκε την παραίτηση, η οποία δεν κατευθύνθηκε ποτέ ευθέως προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, καθώς η κυρία Ακρίτα ανασκεύασε αναφορικά με την επίμαχη ανάρτησή της στο ενδιάμεσο, αποκαθιστώντας και την «πατρότητα» της ρήσης περί του «γιου της πλύστρας», ρήση την οποία η ίδια είχε σπεύσει να αποδώσει στον… Στάλιν.

Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική…

Posted by Elena Akrita on Friday, September 20, 2024

Μετά την αποκατάσταση της… ιστορικής αλήθειας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκλεισε τον κύκλο των χθεσινών αναρτήσεών της με Μανόλη Αναγνωστάκη, επιλέγοντας πιο… ασφαλείς λογοτεχνικές επιλογές μέχρι νεωτέρας.

Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

Μανόλης (ναι, με όμικρον) Αναγνωστάκης.

Posted by Elena Akrita on Friday, September 20, 2024

Η επίθεση του Πολάκη στον Καρανίκα

Το σερί ατυχών αναρτήσεων, ωστόσο, της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προκάλεσε και τα αντανακλαστικά του υποψήφιου Προέδρου, Παύλου Πολάκη, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία, σε νέο γύρο σύγκρουσης πλέον, να σχολιάσει πως «ο καθένας μας είναι αυτό που πήρε ως αρχές, αυτό που επέλεξε ως αξίες». «Αυτό κουβαλά, αυτό τον καθορίζει» κατέληξε με… φιλοσοφική διάθεση ο Παύλος Πολάκης, έχοντας προηγηθεί έτερη διαδικτυακή του κόντρα, αυτή τη φορά με τον Νίκο Καρανίκα.

«Νίκο κούρασες» αποφάνθηκε ο κ. Πολάκης, στο ρητορικό ερώτημα «ποιοι είναι αυτοί που θα συγκριθούν ηθικά και πολιτικά με τον σύντροφο Κασσελάκη;» που έθεσε ο Νίκος Καρανίκας, με το βουλευτή Χανίων να προσθέσει: «Εσύ μιλάς ως στέλεχος, ως πολίτης, ως περαστικός, ως τι ακριβώς; Επιτιμάς τους πάντες αποθεώνοντας έναν που απέδειξε έναν χρόνο τώρα πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!».







polakis_kar

Πέτρος Παππάς κατά Όλγας Γεροβασίλη

Και αν πληκτρολόγια και τηλεχειριστήρια έμειναν κάποιες ώρες ανενεργά στα χέρια των… συντροφικών χεριών, ένα ακόμη επεισόδιο αλλά το έσχατο στη χθεσινή ολοήμερη αντιπαράθεση μεταξύ κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πυροδότησε αυτή τη φορά η συνέντευξη της Αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασίλη, στον τηλεοπτικό σταθμό Attica.

«Η κυρία Γεροβασίλη με ποια ακριβώς ιδιότητα αποφαίνεται για το ποιος θα έχει και ποιος δεν θα έχει ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ; Θα του αφαιρέσει την ιθαγένεια δηλαδή; Είναι να απορεί κανείς!» αντέδρασε ο βουλευτής Πέτρος Παππάς στην πλατφόρμα Χ, στον απόηχο της δήλωσης της κυρίας Γεροβασίλη, η οποία ανέφερε πως «το κόμμα έδωσε μεγάλη ανοχή και άπλετο χρόνο στον κ. Κασσελάκη. Είμαι βέβαιη ότι δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη χώρα μας. Θα δώσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας γι’αυτό», προκαλώντας δηκτικά σχόλια από τα γνωστά, φιλοσυριζαϊκά τρολ.

Τα εμβάσματα στον Ζαχαριάδη

Ούτε, όμως, και η δύση του ήλιου σήμανε την κατάπαυση του πυρός τελικά, αφού φινάλε στην αντιπαράθεση έκανε δημοσίευμα στον ιστότοπο dailypost.gr, που ήθελε τον Κώστα Ζαχαριάδη να έχει λάβει από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 33.000 ευρώ σε τρεις δόσεις.

Απαντώντας στο δημοσίευμα, «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας στις αρχές Αυγούστου έθεσε επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» τον Κώστα Ζαχαριάδη, μετέφερε στον λογαριασμό τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 33.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της εκλογικής περιόδου» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, αποκαλύπτοντας ότι «ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την περίοδο 2019–2023 συνεισέφερα στο κομματικό ταμείο -όχι με δάνειο, αλλά με εισφορές- πάνω από 100.000 ευρώ (εκατό χιλιάδες ευρώ)».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Ζαχαριάδη:

Η ανάρτηση του dailypost είναι πλήρως συκοφαντική, υποβολιμαία και δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου. Δεν μπορεί να λερώσει ούτε εμένα, ούτε την Αυτοδιοικητική μας προσπάθεια στην Αθήνα, ούτε φυσικά τον πολιτικό μας χώρο.

Τι πραγματικά ισχύει:

Σύμφωνα με τον νόμο, ο υπεύθυνος του συνδυασμού «Ανοιχτή πόλη» είναι ο επικεφαλής, Κώστας Ζαχαριάδης, και ως υποψήφιος Δήμαρχος υποχρεούται να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό μέσα από τον οποίο διακινούνται όλες οι δαπάνες του συνδυασμού με ευθύνη του επικεφαλής. Ο λογαριασμός ανήκει στην κατηγορία ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ. Μέσα από αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό γίνονται όλες οι δαπάνες με το ΑΦΜ του συνδυασμού «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ».

Μετά το πέρας των εκλογών οι αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και εξόδων, τα τιμολόγια και όλα τα δικαιολογητικά κατατίθενται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στην Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών και φυσικά στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας στις αρχές Αυγούστου έθεσε επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» τον Κώστα Ζαχαριάδη, μετέφερε στον λογαριασμό τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 33.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της εκλογικής περιόδου.

Όλες οι συναλλαγές αυτές έχουν γίνει από την Εθνική Τράπεζα και συγκεκριμένα, σε τρεις δόσεις των:

15.000 ευρώ στις 04/10/2023

10.000 ευρώ στις 11/10/2023

8.000 ευρώ στις 27/10/2023

Σε μια περίοδο που τα υπουργεία αγοράζουν δύο χαλιά με τίμημα 17.980 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξόδεψε για τις δημοτικές εκλογές του δήμου της Αθήνας 33.000 ευρώ. Όποιος γνωρίζει από εκλογές σε μεγάλους Δήμους και ιδιαίτερα του Δήμου Αθηναίων, αντιλαμβάνεται ότι για μια τέτοια καμπάνια αποτελεί το minimum των δαπανών που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός φορέας για να οργανώσει εκδηλώσεις και να εκτυπώσει προεκλογικό υλικό.

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την περίοδο 2019–2023 συνεισέφερα στο κομματικό ταμείο -όχι με δάνειο, αλλά με εισφορές- πάνω από 100.000 ευρώ (εκατό χιλιάδες ευρώ). Επίσης, είμαι συνδρομητής της εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» από το 2002 έως σήμερα και για τους ακόμα παλαιότερους δε, να μην λησμονηθεί ότι πατέρας μου μετείχε στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» από τη δεκαετία του 1990 και του 2000.

Στο πλευρό του Ζαχαριάδη τάχθηκε αργά το χθες το βράδυ και η Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας σε υψηλούς τόνους πως «τέλος στις συντονισμένες αθλιότητες βάζει η απάντηση του Κώστα Ζαχαριάδη», αναπαράγοντας στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ειδήσεις σήμερα:



«Νιώθεις τρομερό δέος», λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία – Η επιλογή από ειδική ομάδα και τα προσόντα που απαιτούνται




Φθινοπωρινό το σκηνικό και σήμερα – Ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο




Νεκρός σε τροχαίο άνδρας στον Κηφισό – Το όχημά του προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Πολιτική

Μετά το μπλόκο στους λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε ιδιώτης ο οποίος εδώ και ένα μεγάλο διάστημα δεν πληρώθηκε τα χρήματα που του χρωστούσε...

Ελλάδα

Εδώ και περίπου 10 χρόνια η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM έχει σταματήσει να παράγει τα γουόκι τόκι που πιστεύεται πως ανατινάχθηκαν την Τετάρτη στον Λίβανο σκοτώνοντας...