Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κασιώτικο πιλάφι με μοσχάρι | cantina.protothema.gr

Κασιώτικο πιλάφι με μοσχάρι | cantina.protothema.gr


Ένα παραδοσιακό φαγητό της Κάσου το οποίο γίνεται σχεδόν με όλα τα κόκκινα κρέατα, εδώ το συναντάμε στην εκδοχή του με μοσχάρι, σε ένα πιάτο-λουκούμι.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, θωρακίζουμε το κρέας πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Κατόπιν, τσιγαρίζουμε μέσα το κρεμμύδι και τον πελτέ για 1΄ και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για περίπου 2 ώρες.

Κατόπιν, σουρώνουμε το ζουμί για να κάνουμε το πιλάφι. Το μετράμε σε όγκο, θέλουμε να είναι 1 φλιτζάνι ρύζι και 3 φλιτζάνια ζουμί. Πρώτα πλένουμε καλά το ρύζι και το προσθέτουμε στο ζουμί που βράζει ανακατεύοντας.

Έπειτα από 10΄ αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά. Το περιχύνουμε με το βούτυρο, λιωμένο και καυτό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, θωρακίζουμε το κρέας πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Κατόπιν, τσιγαρίζουμε μέσα το κρεμμύδι και τον πελτέ για 1΄ και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 2

Κατόπιν, σουρώνουμε το ζουμί για να κάνουμε το πιλάφι. Το μετράμε σε όγκο, θέλουμε να είναι 1 φλιτζάνι ρύζι και 3 φλιτζάνια ζουμί. Πρώτα πλένουμε καλά το ρύζι και το προσθέτουμε στο ζουμί που βράζει ανακατεύοντας.

Βήμα 3

Έπειτα από 10΄ αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά. Το περιχύνουμε με το βούτυρο, λιωμένο και καυτό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από μήνες -φαινομενικής ίσως- στασιμότητας στον πόλεμο της Ουκρανίας, η απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν στο Κίεβο τη χρήση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις διασυνδέσεις του 49χρονου φιλόλογου με άτομα που σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψή για τη γιάφκα στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες για τα μέλη που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (24.11.2024) εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του...