Στο Αιγαίο τα πιάτα με κρέας έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα του τόπου, και αυτό το κατσικάκι Κιμώλου θα σας γίνει αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια όπου κι αν βρίσκεστε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει θωρακίζουμε το κατσικάκι από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κανέλα, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν ελαφρά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει το κρέας.
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 35΄-40΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15΄-20΄ και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!