Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελιές ψητές µε πορτοκάλι | Χρυσές Συνταγές

Ελιές ψητές µε πορτοκάλι | Χρυσές Συνταγές



Συστατικά
2 φλ. περίπου µεγάλες µαύρες ελιές,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 µεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένη (ή 2 µικρές),
½ κουταλάκι ρίγανη,
½ κοφτό κουταλάκι µπούκοβο (ή νιφάδες τσίλι),
½ κοφτό κουταλάκι φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι,
1 κουταλάκι ψιλό ξύσµα πορτοκαλιού + φλούδα σε ψιλά µπαστουνάκια για γαρνίρισµα (προαιρετικά),
4 κουταλιές χυµό πορτοκαλιού,
2 κουταλιές πολύ ψιλοκοµµένο µαϊντανό.

Βήματα

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 220°C.

Βάζετε τις ελιές σε µια µικρή λεκάνη, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το µπούκοβο και το πιπέρι και τις ανακατεύετε να πιάσουν καλά, παντού.

Ντύνετε ένα ταψάκι µε αλουµινόχαρτο και τις απλώνετε απάνω.

Τις ψήνετε στο φούρνο για 15-20 περίπου λεπτά µέχρι να κάψουν.

Στο µεταξύ, ανακατεύετε σε ένα µπολάκι το χυµό πορτοκαλιού µε το ξύσµα.

Μόλις ψηθούν οι ελιές, τις περιχύνετε αµέσως µε το µίγµα, τις πασπαλίζετε µε το µαϊντανό, τις γαρνίρετε, αν θέλετε, µε φλούδα πορτοκαλιού σε ψιλά µπαστουνάκια και τις σερβίρετε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο δυναμικό του Άρη θα ανήκει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Ντάραλ Γουίλις. Ο 28χρονος Αμερικανός, διεθνής με την εθνική Κύπρου (σ.σ....

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ KOSMORIDE Black Friday: Το όνειρο ενός e-BIKE τώρα πιο κοντά! Η KOSMORIDE δίνει την ευκαιρία να βρούμε το...