Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιμάν Κελίφ: «Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα»

Ιμάν Κελίφ: «Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα»


Η Ιμάν Κελίφ από την Αλγερία, η intersex πυγμάχος που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας φυλετικής διαμάχης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έκανε μια δήλωση για τη γυναικεία της ιδιότητα, αφού νίκησε την Κινέζα Γιανγκ Λιού για να πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 66 κιλά.

Η Κελίφ, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022, και η πυγμάχος της Ταϊβάν, Λιν Γιου-τινγκ, έχουν βρεθεί στο προσκήνιο ως μέρος μιας διαμάχης φύλου στο Παρίσι που έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα και έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κελίφ, η οποία κέρδισε με ομόφωνη απόφαση, είναι η πρώτη Αλγερινή που κέρδισε Ολυμπιακό τίτλο πυγμαχίας και η πρώτη πυγμάχος από τη χώρα της που διεκδίκησε το χρυσό μετά την Χοσίν Σολτάνι στην Ατλάντα το 1996. Η γυναικεία πυγμαχία είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Λονδίνο το 2012.

«Αυτό είναι το όνειρό μου. Οκτώ χρόνια, το όνειρό μου. Είμαι Ολυμπιονίκης, χρυσή Ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Οκτώ χρόνια, δουλεύω», είπε η 25χρονη Κελίφ.

«Οκτώ χρόνια, χωρίς ύπνο. Οκτώ χρόνια, κουρασμένη. Τώρα είμαι ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που έρχεται να με στηρίξει. Τον κόσμο, την Αλγερία και όλο τον κόσμο, το Παρίσι. Αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση στη σφοδρή εκστρατεία εναντίον μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στη διαμάχη γύρω από αυτήν, η Κελίφ είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα, αλλά υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας και δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία μου».

Η ηττημένη αντίπαλός της, Γιανγκ, είπε: «Είμαι χαρούμενη γι’ αυτήν. Σέβομαι τους πάντες και θα μάθω ακόμη και από αυτήν (όσον αφορά στην πυγμαχία)».

Η Κελίφ και η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια Λιν αποκλείστηκαν από τη Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (IBA) από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, με το σώμα να λέει σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Παρισιού ότι ένα τεστ φύλου τις έκρινε μη επιλέξιμες.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) χρησιμοποιεί κανόνες επιλεξιμότητας στο Παρίσι που εφαρμόστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2021 και οι οποίοι δεν περιλαμβάνουν τεστ φύλου.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...