Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γίδα με μακαρόνια από την Αλόννησο

Γίδα με μακαρόνια από την Αλόννησο


Μια πεντανόστιμη συνταγή από το Αιγαίο που οι ντόπιοι απολαμβάνουν με κρασί και καλή παρέα.

Βάζουμε το κρέας να βράσει με κρύο νερό και το ξαφρίζουμε επιμελώς. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Βάζουμε μια γάστρα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρέας. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον τοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες.

Προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-10΄ ανακατεύοντας μία-δύο φορές. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το κρέας να βράσει με κρύο νερό και το ξαφρίζουμε επιμελώς. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Βήμα 2

Βάζουμε μια γάστρα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρέας. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον τοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-10΄ ανακατεύοντας μία-δύο φορές. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

H Σοφία Βογιατζάκη μίλησε για την απώλεια της μητέρας της και περιέγραψε το πόσο δύσκολο είναι να ξεπεραστεί. Με αφορμή την θεατρική παράσταση που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Yamaha Μοτοδυναμική συγχαίρει τους Αθλητές Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο και Αλέξανδρο Παπαγεωργίου για τα Πρωταθλήματα που κατέκτησαν στους αγώνες...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα για τις αθλητικές μεταδόσεις, σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου, με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ να κυριαρχεί. Για την  12η αγωνιστική της...