Νόστιμα και τρυφερά κολοκυθάκια συνθέτουν αυτή την δημοφιλή συνταγή πίτας που αν και δεν έχει φύλλο, αποτελεί μία πολύ χορταστική και πεντανόστιμη επιλογή για το καθημερινό καλοκαιρινό τραπέζι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια μας να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Βήμα 2
Στη συνέχεια σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το τριμμένο κολοκύθι, τον δυόσμο, το γάλα, το αλεύρι, το ελαιόλαδο και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτουμε τα τυριά σπασμένα με το χέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ορθογώνιο ταψί με το βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τον χυλό, ανακινώντας ελαφρώς το σκεύος και φροντίζοντας ο χυλός να απλωθεί ισομερώς.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε την πίτα με το σουσάμι και ψήνουμε την μπατζίνα στους 170° C για περίπου 50΄-60΄, ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια και να ψηθεί καλά. Αφήνουμε εκτός φούρνου για 5΄-10΄και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!