Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Όταν οι βραβευμένοι σεφ φτιάχνουν street food και σε… κοντέινερ -4+1 viral νοστιμιές της Αθήνας με υπογραφή

Όταν οι βραβευμένοι σεφ φτιάχνουν street food και σε… κοντέινερ -4+1 viral νοστιμιές της Αθήνας με υπογραφή


Αυτοί είναι οι μεγάλοι σεφ με πορεία στο fine dining και τις απαιτητικές κουζίνες υψηλών αξιώσεων που δεν φοβούνται να… λερώσουν τα χέρια τους, δημιουργώντας λαχταριστές νοστιμιές που τρώγονται (κυρίως) με το χέρι, σε μαγαζιά street food που γίνονται viral. 

Το fine dining και τα εστιατόρια της πρώτης γραμμής απαιτούν από έναν σεφ το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Μαεστρία, ταλέντο, δημιουργικότητα, ευελιξία, πρωτοτυπία και μεγάλη πειθαρχία, είναι μερικά από τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας μάγειρας για να καταφέρει όχι απλώς να ισορροπήσει στο διαρκώς τεντωμένο σκοινί της υψηλής γαστρονομίας, αλλά και να κάνει το άλμα που απαιτείται για να γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο.

Ο Θάνος Φέσκος (αριστερά) και ο Γιώργος Παπαζαχαρίας (δεξιά) φτιάχνοντας τα burgers του ολοκαίνουργιου street food μαγαζιού τους Four Hands στον Κεραμεικό / Φωτογραφία: instagram.com/4hands.ath

Δεν είναι τυχαία λοιπόν που οι πιο διάσημοι σεφ που μονοπωλούν τα βραβεία, τραβούν τα φώτα της προσοχής με τις δημιουργικές πιρουέτες, την καινοτομία και την αριστεία τους, έχουν ανάγκη κατά καιρούς για να χαλαρώσουν να βγουν στο… δρόμο παίζοντας με χιούμορ και ανάλαφρη διάθεση με το street food.

Ο σταρ Αλέξανδρος Τσιοτίνης και τα πολυσυζητημένα burgers του Ortsag / Φωτογραφία: instagram.com/ortsag_athens

Ιδού, λοιπόν, τι συμβαίνει όταν ένας διάσημος σεφ βγάζει τη στενή -συχνά ασφυκτική- «ποδιά» της υψηλής γαστρονομίας και ανοίγει τη στρόφιγγα αποσυμπίεσης, δημιουργώντας με τα χεράκια του από λαχταριστά burgers μέχρι ζουμερά σουβλάκια.

Burger στο Four Hands από τους Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο

Στο πλαίσιο του Athens Street Hub, μια αυλή με κοντέινερ στον Κεραμεικό που είναι αφιερωμένη στο δημιουργικό street food, θυμίζοντας urban φεστιβάλ γεύσης, υπάρχει και η καντίνα Four Hands του Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου, των βραβευμένων με δύο αστέρια Michelin σεφ του εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας Delta Restaurant.

Το ζουμερό burger του Four Hands στον Κεραμεικό / Φωτογραφία: instagram.com/4hands.ath

Εδώ, οι δύο νεαροί και πολύ ταλαντούχοι σεφ δεν πουλάνε ούτε καινοτομία (για την οποία φημίζονται) ούτε δημιουργούν βρώσιμα γλυπτά όπως κάνουν στο πολυσυζητημένο εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ, αλλά ποντάρουν στη νοστιμιά των ζουμερών αμερικανικών burger.

Ο σεφ του Delta Θάνος Φέσκος μέσα στην καντίνα του Four Hands / Φωτογραφία: instagram.com/4hands.ath

Στο Four Hands θα βρει κάποιος σε burger με 100% black angus μπιφτέκι σε τρεις μόνο εκδοχές -Cheeseburger, Double Cheeseburger, Oklahoma-, πατάτες σαν ισπανικά churros με σως. 
Info: Κεραμεικού 111 / instagram.com/4hands.ath

Σουβλάκι στην Κάψα από τον Χριστόφορο Πέσκια 

Ο ταλαντούχος, δημιουργικός και με γρήγορα αντανακλαστικά στις νέες τάσεις, Χριστόφορος Πέσκιας, δεν φοβάται το φθηνό φαγητό, γιατί ξέρει να το αναβαθμίζει συνδυάζοντας τις παραδόσεις της ελληνικής και της κυπριακής κουζίνας με τις gournet καινοτομίες της σύγχρονης γαστρονομίας. Ο ίδιος ισορροπεί εύκολα τόσο στην απαιτητική κουζίνα του Balthazar όσο και στο μεζεδοπωλείο Dopios στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που έχει ανοίξει με τους αδερφούς Πιτσιλή. Τώρα, η ίδια ομάδα, άνοιξε ένα ολοκαίνουργιο σουβλατζίδικο, επί της οδού Σκουλενίου, στον αριθμό 4, πολύ κοντά στο Dopios.

Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας έξω από την Κάψα, το νέο σουβλατζίδικο που άνοιξε με τους αδερφούς Πιτσιλή στο κέντρο / Φωτογραφία: instagram.com/kapsa.souvlaki

Στην Κάψα, όπως ονομάζεται, το λαχταριστό, ζουμερό σουβλάκι του Πέσκια ψήνεται μόνο στα κάρβουνα, σε σχάρες και ειδικά κατασκευασμένες τούρκικες γυριέρες με κάθετες θήκες για τα κάρβουνα, τις οποίες εμπνεύστηκε από ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο γύρος στην Κάψα ψήνεται στα κάρβουνα / Φωτογραφία: instagram.com/kapsa.souvlaki

Δίνοντας έμφαση στα ποιοτικά υλικά-όπως το παρθένο ελαιόλαδο, οι χειροποίητες σάλτσες, οι κομμένες στο χέρι πατάτες)- η Κάψα έχει ήδη γίνει viral, προσφέροντας ένα premium street food που κρατά όμως όσο γίνεται χαμηλές τις τιμές (από 3,90-4,30 ευρώ). 
Info: Σκουλενίου 04, Αθήνα / instagram.com/kapsa.souvlaki

Πανέ κοτόπουλο στο Chicken Picnic από τον Παύλο Κυριάκη

Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ που η δουλειά του έχει αναγνωριστεί με αστέρι Michelin, o οποίος βρίσκεται στην κουζίνα ανερχόμενων εστιατορίων όπως το πολυσυζητημένο Gallina στο Κουκάκι του Φίλιππου Τσαγκρίδη, στον ελεύθερο χρόνο του από τον απαιτητικό στίβο της haute cuisine παίζει με το street food.

Ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης με το chicken burger του Chicken Picnic / Φωτογραφία: instagram.com/chickenpicnic.gr

Συγκεκριμένα, στο ιδιαίτερο πρότζεκτ του Chicken Picnic ο αεικίνητος σεφ έχει βάλει στοίχημα από το 2020 να φτιάξει το υπέρτατο πανέ κοτόπουλο: το πιο ζουμερό, τρυφερό και γευστικό φετίχ της street (food) culture, σε διάφορες εκδοχές (από burger και κοτομπουκιές, μέχρι σχάρας και καλαμάκι).

Τα λαχταριστά chicken nuggets του Chicken Picnic / Φωτογραφία: instagram.com/chickenpicnic.gr

 Ιnfo: Γρηγορίου Θεολόγου 4, Καισαριανή & Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι, 
chickenpicnic.gr | instagram.com/chickenpicnic.gr

Gourmet burger στο Ortsag από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη 

Όταν το φαινόμενο Αλέξανδρος Τσιοτίνης δεν δημιουργεί γευστικά γλυπτά στο εξαιρετικό εστιατόριο CTC στον Κεραμεικό, φτιάχνει μαζί με τους φίλους και στενούς του συνεργάτες Κώστα Μπαρούτη και Χρήστο Ρήγα ζουμερά burgers σε πολύ gourmet και αναπάντεχες νοστιμιές στο Ortsag – το μαγαζί που άνοιξε φέτος πολύ κοντά στο διάσημο εστιατόριό του.

Η ιδέα ξεκίνησε ως πρακτική zero waste στην κουζίνα υψηλής γαστρονομίας: ό,τι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο fine dining θα γίνεται street food και έτσι δεν θα πηγαίνει χαμένη τόση καλή εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη.

Ο Άλεξ Τσιοτίνης με τους Κώστα Μπαρούτη και Χρήστο Ρήγα στο Ortsag / Φωτογραφία: instagram.com/ortsag_athens

Έτσι, στο Ortsag, εκτός από το smashed burgers και το chicken burger, θα βρει κανείς και άλλες εκδοχές, όπως το fish burgers, το κοντοσούβλι burger, ένα vegan burger με φαλάφελ, αλλά και ένα πρωτότυπο burger με μοσχαρίσια γλυκάδια πανέ σε μείγμα δημητριακών, με σάλτσα στιφάδο και μαγιονέζα τρούφα-κάστανο.
Info: Κεραμεικού 93-95, Αθήνα | ortsag.com | instagram.com/ortsag_athens

Smash burger στο Ekiben από τον Άρη Βεζενέ 

O Άρης Βεζενές που ξέρει να παίζει σε πολλαπλά ταμπλό, κερδίζοντας τις εντυπώσεις σε ό,τι κι αν κάνει, είναι διάσημος για πολλά πράγματα κι ένα από αυτά είναι και το αυθεντικό smash burger.

To σιάσημο smashed burger του Άρη Βεζενέ στο Ekiben / Φωτογραφία: instagram.com/ekibenathens

Mε την αμερικάνικη εκδοχή του φλατ μπιφτεκιού που έγινε μονομανία στην Αθήνα, το Ekiben στο Σύνταγμα έγινε ένα μικρό φαινόμενο!

Εδώ μπορεί κανείς να φάει, εκτός από τον smashed βασιλιά του street food, και λαχραριστά επίσης Katsu sand, αλλά και ιαπωνικής κοπής κρέατα που ψήνονται στη robata. 

Smashed burger και ιαπωνικές νοστιμιές στο Ekiben / Φωτογραφία: instagram.com/ekibenathens

Info: Σκούφου 15, Σύνταγμα | instagram.com/ekibenathens

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερά burgers σε αφράτα ψωμάκια brioche, κλείνουν μέσα τους τις εμπνευσμένες handmade παρασκευές των αδελφών Κόκκαλη, που τρία χρόνια πριν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...

ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας σύμφωνα με μελέτη ερευνητών τριών πανεπιστημίων της...