Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Πόσο θα αυξηθούν τα διπλώματα οδήγησης για αυτόματα

Πόσο θα αυξηθούν τα διπλώματα οδήγησης για αυτόματα


Είσαι από εκείνους που συνεχίζουν να πιστεύουν στα χειροκίνητα κιβώτια; Αν ναι, τότε πιθανότατα θα δηλώνεις και φίλος των παραδοσιακών συστημάτων κίνησης.

Οι προβλέψεις όμως αναφορικά με το μέλλον και των δύο, δεν είναι και τόσο ευοίωνες. Κι αυτό γιατί εκτιμάται πως περίπου το ένα τέταρτο των νέων οδηγών, θα αποκτήσουν άδεια οδήγησης που θα περιορίζεται μόνο σε αυτόματα αυτοκίνητα μέχρι το 2026.

Διαβάστε Επίσης

Πόσο θα αυξηθούν τα διπλώματα οδήγησης αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο - εικόνα 1

Η εικόνα στην Ελλάδα, δείχνει πως μέχρι στιγμής τον συγκεκριμένο τύπο διπλώματος επιλέγει περίπου ένας στους δέκα, καθώς αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει καν πως η σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει ενσωματωθεί στην ελληνική. Όμως είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια η εικόνα αυτή θα αντιστραφεί.

δίπλωμα οδήγησης

Αν υποθέσουμε πως αυτό που συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ενδεικτικό της τάσης, τότε μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια αναμένεται το ποσοστό των νεοεισερχόμενων οδηγών που αποκτούν άδεια οδήγησης μόνο αυτόματων οχημάτων να διπλασιαστεί. Και όσο η δεκαετία θα προχωράει, τόσο θα αυξάνεται.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα ενισχύουν την τάση

Αυτή η σημαντική μετατόπιση σχετίζεται με βεβαιότητα και με την επικείμενη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν αυτόματα κιβώτια,καθιστώντας περιττή την ύπαρξη συμπλέκτη. Ωστόσο για την ώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να μαθαίνουν να οδηγούν σε ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο.

Πάντως και αυτό είναι κάτι που θεωρείται αρκετά πιθανό να αλλάξει στο προσεχές μέλλον. Η Camilla Benitz, υψηλόβαθμο στέλεχος της AA Driving School στη Μ. Βρετανία, δηλώνει: “Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι το μέλλον της οδήγησής τους θα είναι ηλεκτρικό, η ιδέα ότι πρέπει να μάθουν να οδηγούν σε ένα όχημα με χειροκίνητο κιβώτιο, θα φαίνεται σε πολλούς άσκοπη. Πράγματι, βλέπουμε ότι αρκετοί επιλέγουν ήδη όχι απλά να μάθουν σε αυτόματο, αλλά και σε ηλεκτρικό όχημα”.

“Βλέπουμε αυτή την τάση να συνεχίζεται και την ανάγκη για εκπαίδευση σε χειροκίνητα να μειώνεται, αν και οι παραδοσιακές άδειες οδήγησης θα παραμείνουν σημαντικές για ορισμένους οδηγούς, καθώς θα θέλουν να μπορούν να οδηγούν κάθε τύπο οχήματος”, σημειώνει η Benitz.

Διαβάστε Επίσης

Πόσο θα αυξηθούν τα διπλώματα οδήγησης αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο - εικόνα 3

Διαβάστε Επίσης

Πόσο θα αυξηθούν τα διπλώματα οδήγησης αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο - εικόνα 4

Διαβάστε Επίσης

Πόσο θα αυξηθούν τα διπλώματα οδήγησης αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο - εικόνα 5



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό πενταθέσιο Ford Explorer ανοίγει το δρόμο για την έλευση μιας νέας σειράς τολμηρών, εμβληματικών EV της αμερικανικής...

Ελλάδα

Συγκλονίζει ο πατέρας της μικρής Αγγελικής, της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου είχε πάει με την αδελφή της το καλοκαίρι....