Οι αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις, ουσιαστικά μπορούν να σε εμποδίσουν να κάνεις πράγματα που πραγματικά θέλεις να κάνεις. Εμφανίζονται με κάθε τρόπο στη ζωή σου, ακόμα κι όταν δεν το καταλαβαίνεις, και για την ακρίβεια, δεν έχουν καμία ουσία. Είναι, απλώς, δικές σου σκέψεις που σε σταματούν απ’ όσα κάνεις. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να διαχειριστείς αυτές τις πεποιθήσεις και να επιτύχεις τους στόχους σου.
Απαρίθμησε τα όποια «εμπόδια»
Ο εγκέφαλος σου μπορεί πολλές φορές να κατασκευάζει λόγους για τους οποίους «δεν μπορείς» να πετύχεις αυτό που έχεις βάλει στόχο. Οπότε, το πρώτο βήμα είναι να αρχίσεις να απαριθμείς κάθε «εμπόδιο» που βάζεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου. Στη συνέχεια, σκέψου εάν αυτά τα εμπόδια, είναι όντως αληθινά, κι αν είναι, πώς θα τα ξεπεράσεις. Χρειάζεται να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην πρόβλεψη αυτών των εμποδίων, παρά το γεγονός πως φαίνεται απαισιόδοξο. Μόνο έτσι, θα καταλάβεις πώς θα πας ένα βήμα παρακάτω.
Σκέψου ποια είναι τα πρότυπά σου
Το να βρεις τα δικά σου «πρότυπα», μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για ξεπεράσεις τα όρια και τα εμπόδια που βάζεις στον εαυτό σου. Όταν μιλάμε για «πρότυπα», εννοούμε το να προσδιορίσεις τον πυρήνα των «ορίων». Σε αυτή την περίπτωση, τα όρια αφορούν στην ηλικία και στην υγεία. Και να θυμάσαι, τα όρια τα θέτεις εσύ.
Γίνε περισσότερο δημιουργικός
Κάποιες φορές, χρειάζεται να χρησιμοποιείς λίγο τη φαντασία σου. Διάλεξε, λοιπόν, ένα άτομο που θεωρείς επιτυχημένο με κάποιο τρόπο ή που τον θαυμάζεις. Μπορεί να είναι ένα διάσημο πρόσωπο, ένας γνωστός ή κάποιος που γνωρίζεις πολύ καλά. Και μετά, σκέψου: «Πώς μπορώ να φτάσω στο επίπεδό του και να τον ξεπεράσω;». Αυτή η άσκηση είναι χρήσιμη για να διώξεις τις αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις, γιατί εάν κάτι πιστεύεις πως δεν είναι εφικτό για εσένα, δεν θα αναγνωρίσεις ότι είναι αυτό που θέλεις και επιθυμείς.
Επαναπροσδιόρισε την έννοια της «τελειότητας»
H τελειομανία θεωρείται από πολλούς ένα προτέρημα του χαρακτήρα κάθε ανθρώπου, καθώς τον οδηγεί στο να μην επαναπαύεται ποτέ. Ωστόσο, όταν αυτό ξεπερνάει το όρια, δημιουργεί συναισθήματα «ανεπάρκειας». Η τελειομανία μπορεί να πηγάζει είτε από την πεποίθηση ότι η αυτοεκτίμησή σου καθορίζεται από τα επιτεύγματά σου, είτε από μια κατάσταση ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και μπορεί να κάνει τη ζωή σου να μοιάζει λιγότερο ευχάριστη.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!