Σαρκώδες, πεντανόστιμο και εύκολο στο μαγείρεμά του, το μαγιάτικο συνοδεύεται σε αυτή τη συνταγή, με φίνο πουρέ κολοκυθιού και μυρωδάτο λαδολέμονο.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 φιλέτα μαγιάτικου, 180 γρ. το καθένα
- 4 τρυφερά, φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ολόκληρα
- λίγα φύλλα δυόσμου, ολόκληρα
Για τον πουρέ
- 6 κολοκυθάκια, σε μέτριες φέτες
- 4 μέτριες πατάτες, σε μικρούς κύβους
- 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό, τριμμένο
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το λαδολέμονο
- 90 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 1/2 φακελάκι κρόκος Κοζάνης, διαλυμένος σε 30 ml καυτό νερό
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
Διαδικασία
Πουρές
- Για να φτιάξουμε το μαγιάτικο, ξεκινάμε με το πουρέ.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με τα κολοκυθάκια και 80 ml νερό (όχι παραπάνω) και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αδειάζουμε το όλον (όπως είναι ζεστό) στον κάδο του πολυκόφτη, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές.
Μαγιάτικο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
- Απλώνουμε τα φιλέτα μαγιάτικου και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
- Σερβίρουμε το ψάρι με τα κρεμμυδάκια σε πιάτο και δίπλα του βάζουμε τον πουρέ.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το πιρούνι όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και περιχύνουμε ψάρι και πουρέ.
Πηγή: Γαστρονόμος
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!