Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: «Χιονοστιβάδα» καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον μάγο

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: «Χιονοστιβάδα» καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον μάγο


Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον γνωστό μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, καθώς ανήλικα – τότε – κορίτσια τον καταγγέλλουν για νάρκωση και σεξουαλική παρενόχληση.

Σε έρευνα του Guardian, τα φερόμενα θύματα μιλούν ανοιχτά για τα όσα βίωσαν από τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, τότε που μεσουρανούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κάρλα λέει ότι θυμάται τον τρόπο που ο Κόπερφιλντ της έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου του μετά από μια παράσταση του 1991 στη Τζόρτζια. Περίπου δύο χρόνια αργότερα στο Σαν Φρανσίσκο, λέει η Λίλη, ένιωσε σύγχυση όταν ο μάγος των ψευδαισθήσεων την επέλεξε να τον συνοδεύσει στη σκηνή για ένα μαγικό κόλπο. Και τα δύο κορίτσια πήγαιναν στο γυμνάσιο εκείνη την εποχή και είχαν παρακολουθήσει τα σόου του Κόπερφιλντ με τους γονείς τους.

Οι γυναίκες, τώρα στα 40 τους χρόνια, προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα και δεν έχουν μιλήσει ποτέ μεταξύ τους, αλλά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ισχυρίζονται ότι τα γεγονότα που ακολούθησαν αυτές τις συναντήσεις άλλαξαν τη ζωή τους.

Η Κάρλα περιγράφει πώς ο Κόπερφιλντ της έστειλε σημειώσεις και δώρα, όπως ένα αρκουδάκι και ένα μπαλόνι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όταν ήταν μόλις 16 ετών. Της είχε γράψει ένα σημείωμα που έλεγε: «Σε 2 χρόνια θα επιστρέψω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού η Κάρλα έγινε 18 ετών, ο Κόπερφιλντ έγινε ο πρώτος άντρας με τον οποίο έκανε σεξ, λέει. Οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ αρνήθηκαν ότι ο μάγος συνευρέθηκε με την Κάρλα δίχως τη θέλησή της και είπαν ότι είχαν μια «συναινετική σχέση».

«Άγγιξε το στήθος μου μπροστά στον πατέρα και την αδερφή μου»

Η Λίλι ισχυρίζεται ότι ο Κόπερφιλντ άγγιξε το στήθος της στη σκηνή ενώ έκανε ένα κόλπο μπροστά στον πατέρα και την αδερφή της που την παρακολουθούσαν τρομαγμένοι, όπως επιβεβαίωσαν, από την πρώτη σειρά. Λέει ότι έβλεπε εφιάλτες για χρόνια όταν ο Κόπερφιλντ χρησιμοποιούσε τη μαγεία του πάνω της.

Οι δυο τους είναι μεταξύ 16 γυναικών που έχουν ισχυριστεί σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά από την Κόπερφιλντ, σύμφωνα με έρευνα της Guardian στις ΗΠΑ.

Οι καταγγελίες εκτείνονται σε τέσσερις δεκαετίες – από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014. Περισσότερες από τις μισές από αυτές τις γυναίκες λένε ότι ήταν κάτω των 18 ετών την εποχή των περιστατικών που καταγγέλλουν. Κάποιοι, όπως η Κάρλα και η Λίλι, λένε ότι ήταν 15 ετών.

Οι δικηγόροι του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αρνήθηκαν όλους τους ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά και είπαν ότι “ποτέ μα ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με κάποιον ανήλικο”. Τόνισε πως είναι “ψευδείς και εντελώς αβάσιμοι”.

Τι δείχνει η έρευνα

Οι κατηγορίες εναντίον του Κόπερφιλντ αναφέρουν ότι νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν συνάψει σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να συναινέσουν. Τρεις άλλες γυναίκες ισχυρίζονται ότι τις χάιδευε κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων. Σε άλλη περίπτωση, μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Κόπερφιλντ της πήρε το χέρι και το έβαλε στον γλουτό του, αναγκάζοντάς την να το σφίξει. Ήταν 16 ετών τότε και η οικογένειά της ήταν στο κοινό, όπως λέει η ίδια.

Λίγο μετά πάντως, αφού ο Guardian προσέγγισε τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ζητώντας απαντήσεις για όλα αυτά, δύο γυναίκες που είχαν μιλήσει με εκτενείς συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους του Μέσου, είπαν ότι ήθελαν να αφαιρεθούν οι ισχυρισμοί τους για σεξουαλική παρενόχληση από τον “μάγο”.

Αρχικά είχαν δώσει άδεια για τη χρήση των πραγματικών τους ονομάτων και φωτογραφιών και ο Guardian είχε επιβεβαιώσει τις ιστορίες τους παίρνοντας συνεντεύξεις με φίλους και μέλη της οικογένειάς τους. Μετά την τελευταία εξέλιξη ο Guardian αποφάσισε να μην δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τους ισχυρισμούς τους.

Οι συνθήκες γύρω από τα αιτήματά τους εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν και οι δύο γυναίκες είχαν συζητήσεις για πιθανούς οικονομικούς διακανονισμούς με τον Κόπερφιλντ ή τους εκπροσώπους του. Η Γκλόρια Άλρεντ, δικηγόρος από την Καλιφόρνια και γνωστή για την εκπροσώπηση γυναικών σε ανάλογες περιπτώσεις, επιβεβαίωσε ότι εκπροσωπεί τη μία από τις δύο γυναίκες. Η δικηγόρος όμως έχει επικριθεί τα τελευταία χρόνια για διαπραγματεύσεις και διευθετήσεις για λογαριασμό θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, που περιλαμβάνουν συμφωνίες μη αποκάλυψης των καταγγελιών. Υπερασπίστηκε την πρακτική αυτή μάλιστα λέγοντας ότι βοήθησε τις γυναίκες “να έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς της θεραπείας τους και … επίσης να έχουν την ιδιωτικότητά τους και να συνεχίσουν (τη ζωή τους)”.

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες που έχουν ισχυριστεί σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά λένε ότι συνάντησαν τον Κόπερφιλντ στις εμφανίσεις του – αφού επιλέχθηκαν να τον συνοδεύσουν στη σκηνή ή ενώ του έπαιρναν αυτόγραφο μετά την παράσταση.

Έξι πρώην υπάλληλοι του Κόπερφιλντ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ισχυρίστηκαν σε συνεντεύξεις ότι ζητούσε συχνά από τους βοηθούς του να πλησιάσουν ελκυστικές νεαρές γυναίκες από το κοινό και να τις προσκαλέσουν να ανέβουν στη σκηνή ή να έρθουν μαζί του μετά το σόου.

Αυτοί οι πρώην υπάλληλοι είπαν ότι ο Κόπερφιλντ έβαζε τακτικά τις γυναίκες να τον συνοδεύουν στη λιμουζίνα, το ξενοδοχείο ή το ρετιρέ του στη συνέχεια, μερικές φορές μέσα στην εβδομάδα. Η Βάλερι, πρώην βοηθός, λέει ότι ένα βράδυ ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στα τέλη του 1999, ο Κόπερφιλντ την κάλεσε αφού εντόπισε μια γυναίκα που του άρεσε στο κοινό.

“Στέκεται πίσω μου και κοιτάζει μέσα από την κουρτίνα και με άρπαξε από το πίσω μέρος του λαιμού και έστριψε το κεφάλι μου γύρω-γύρω μέχρι να βεβαιωθεί ότι κοιτούσα το σωστό κορίτσι”. λέει ότι ένιωσε έναν κόμπο στο στομάχι της, οπότε ανακουφίστηκε όταν η γυναίκα πήγε με τον φίλο της για να συναντήσει τον Κόπερφιλντ μετά το σόου.

Ο Κόπερφιλντ της είπε τότε πως την επόμενη φορά θα έπρεπε να φροντίσει να του φέρουν τις γυναίκες μόνη τους. Η Βάλερι, τότε ήταν στα 20 της χρόνια και λέει ότι ένιωθε όλο και πιο ανήσυχη από τη συμπεριφορά του γύρω από γυναίκες και έφηβες κατά τη διάρκεια των 18 μηνών που δούλευε μαζί του. Τόσο πολύ που τα παράτησε τον επόμενο χρόνο, επιστρέφοντας το χριστουγεννιάτικο μπόνους της για τη διακοπή του συμβολαίου της.

Οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ είπαν ότι “αγνοούσε” την παραίτηση των μελών του προσωπικού για τους λόγους που ανέφερε η Βάλερι και ότι “δεν ενήργησε και δεν ενεργεί” κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Αρκετά από τα θύματα καταγγέλλουν πως ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κόπερφινλτ ήταν μεταξύ των “υψηλών προσώπων” που σε δικαστικά έγγραφα αποδείχθηκε πως είχε σχέσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...