20′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ζυμαρικά φούρνου με ξινομυζήθρα και σπαράγγια πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
- Για το ψήσιμο των ζυμαρικών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Βγάζουμε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα.
- Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι με το δεντρολίβανο για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία, ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
- Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη μισή γραβιέρα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ταψάκι 24 εκ. ρίχνουμε τα ζυμαρικά, την ξινομυζήθρα, το αβοκάντο, το μείγμα μπέικον-σπαραγγιών, το μυρωδικό, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σκορπίζουμε την υπόλοιπη γραβιέρα.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά, ίσα να ροδίσει η επιφάνεια.
Chardonnay χωρίς βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!