Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρικά φούρνου με ξινομυζήθρα και σπαράγγια

Ζυμαρικά φούρνου με ξινομυζήθρα και σπαράγγια


20′ προετοιμασία

25′ ψήσιμο

Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ζυμαρικά φούρνου με ξινομυζήθρα και σπαράγγια πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
  3. Για το ψήσιμο των ζυμαρικών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  6. Βγάζουμε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα.
  7. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι με το δεντρολίβανο για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  8. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  9. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία, ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
  10. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη μισή γραβιέρα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  11. Σε ένα ταψάκι 24 εκ. ρίχνουμε τα ζυμαρικά, την ξινομυζήθρα, το αβοκάντο, το μείγμα μπέικον-σπαραγγιών, το μυρωδικό, αλάτι και πιπέρι.
  12. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σκορπίζουμε την υπόλοιπη γραβιέρα.
  13. Ψήνουμε για 15 λεπτά, ίσα να ροδίσει η επιφάνεια.

Chardonnay χωρίς βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Οι σχέσεις της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και της Έλενας Χριστοπούλου δεν διανύουν και τις καλύτερες μέρες. Οι άλλοτε κολλητές φίλες και συνεργάτες εδώ κι αρκετό καιρό δεν μιλούν ενώ...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο δυναμικό του Άρη θα ανήκει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Ντάραλ Γουίλις. Ο 28χρονος Αμερικανός, διεθνής με την εθνική Κύπρου (σ.σ....