Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Φοβερή συνταγή για σορμπέ λεμόνι

Φοβερή συνταγή για σορμπέ λεμόνι


Το σορμπέ λεμόνι είναι ο καλύτερος σύντροφος για τα καλοκαιρινά δείπνα. . Με την εξωτική γεύση του φρέσκου λεμονιού, αυτή η συνταγή θα σας αναζωογονήσει. Και το καλύτερο από όλα είναι πως το να φτιάξετε σορμπέ στο σπίτι δεν είναι καθόλου δύσκολο και δεν χρειάζεσαι καν παγωτομηχανή.

Πώς σερβίρεται το σορμπέ λεμόνι;

Ανάλογα με το αν πρόκειται για μια εκλεπτυσμένη ή πιο ανεπίσημη περίσταση, μπορείτε να επιλέξετε αν θα το σερβίρετε σε ένα ψηλό ποτήρι ή σε φλιτζάνια παγωτού. Σε ένα ποτήρι σίγουρα θα έχετε πιο ευχάριστο αποτέλεσμα. Τέλος μπορείτε να το γαρνίρετε το με μια φέτα λεμόνι ή ένα φύλλο μέντας. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

120 γρ ζάχαρη

200 ml νερό

5 λεμόνια

40 γρ παστεριωμένα ασπράδια αυγών

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα από περίπου μισό λεμόνι, βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφήστε το να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά, στη συνέχεια σβήστε το και αφήστε το να κρυώσει.

Τρίωβουμε το ξύσμα ενός λεμονιού και το κρατάμε στην άκρη. Στο μεταξύ, στύβουμε τον χυμό από τα λεμόνια: πρέπει να πάρουμε 200 ml φιλτραρισμένου χυμού χωρίς κουκούτσια. Ανάλογα με το είδος των λεμονιών, η ποσότητα κυμαίνεται από 4 έως 7. Ύστερα ρίχνουμε το σιρόπι ζάχαρης σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο ξύσμα.  Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε το ασπράδι με ένα σύρμα: το χρειαζόμαστε με μισοχτυπημένη σύσταση, οπότε το ηλεκτρικό σύρμα δεν είναι απαραίτητο. Βάζουμε το ασπράδι στο μπολ με το σιρόπι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες.

Αν θέλουμε να το σερβίρουμε αμέσως, μπορούμε να ανακατεύουμε το σορμπέ κάθε 30-40 λεπτά μέχρι να έχουμε την επιθυμητή συνοχή. Εναλλακτικά μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη και μετά να το αφήσουμε να λιώσει για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή απόλαυση.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Μαγαζίνο

ΚΑΡΤΑ ΙΕΡΕΙΑ Επανασύνδεση. Μήπως αναρωτιέσαι για το αν σε σκέπτεται το πρώην ταίρι σου; Το έδαφος στρώθηκε, το πρόσωπο που αγαπάς έρχεται ανανεωμένο και...