Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας. Πίτα με χόρτα εποχής. Το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας (29/4 έως 5/5)

Η συνταγή της ημέρας. Πίτα με χόρτα εποχής. Το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας (29/4 έως 5/5)


Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Μεγάλη Δευτέρα 29/4
Πίτα με σέσκουλα, σπανάκι, τσουκνίδες, μυρώνια και καυκαλήθρες
Μια ωραία πίτα με χόρτα της εποχής είναι ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες, από ένα θρεπτικό πρωινό ως ένα ελαφρύ γεύμα, ότι πρέπει και για χορτοφάγους και για όσους νηστεύουν, αλλά καταναλώνουν ακόμη αυγό.

Μεγάλη Τρίτη 30/4
Παραδοσιακό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Μια κλασική και αγαπημένη συνταγή με χταπόδι για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας, αλλά κι ένα φαγάκι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και θαλασσινή νοστιμιά.



Μεγάλη Τετάρτη 1/5

Τηγανητά μανιτάρια με μπαχαρικά και μαγιονέζα βασιλικού
Ενα vegan μεζεδάκι με μανιτάρια πλευρώτους, που συνοδεύεται από μια επίσης vegan μαγιονέζα βασιλικού.

Μεγάλη Πέμπτη 2/5
Αγκινάρες με κρεμμυδάκια και μάραθο
Τώρα την άνοιξη, που οι αγκινάρες είναι στα καλύτερά τους, μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε τις πιο φρέσκες και τις μαγειρεύουμε με τον πιο απλό και αρωματικό τρόπο.

Μεγάλη Παρασκευή 3/5
Σούπα με κόκκινες φακές και καρότα γλασέ με πετιμέζι
Η νοστιμιά αυτής της συνταγής με κόκκινες φακές δεν λέγεται. Δοκιμάστε τη με ζεστό προζυμένιο ψωμί και μια ωραία δροσερή μαρουλοσαλάτα.



Μεγάλο Σάββατο 4/5

Μαγειρίτσα καρπενησιώτικη
Λείπει η μαγειρίτσα από το πασχαλινό τραπέζι; Ποτέ! Αυτή η καρπενησιώτικη εκδοχή με μαγγίπες (ποικιλία κρεαμμυδιών της Ευρυτανίας) θα σας ενθουσιάσει!

Κυριακή του Πάσχα 5/5
Γεμιστό αρνάκι
Φέοτς βάζουμε τον πασχαλινό οβελία στον φούρνο σε μία από τις πιο νόστιμες και ζουμερές εκδοχές του!



Για ορεκτικό

Κοκορετσάκια στο φούρνο
Δεν χρειάζονται σούβλες και κάρβουνα και, φυσικά, κήπος ή αυλή. Γίνονται στον φούρνο και θα χρειαστείτε μόνο μερικά ξύλινα καλαμάκια. Είναι η εναλλακτική για να απολαύσετε τον πιο νόστιμο μεζέ!

Για επιδόρπιο
Εύκολο παγωτό στρατσιατέλα
Το παγωτό στρατσιατέλα είναι μέσα στο top-5 των πιο αγαπημένων γεύσεων παγκόσμια και δίκαια, αφού η Νo1 γεύση, η βανίλια, εμπλουτίζεται με κομμάτια κουβερτούρας. Τι πιο ωραίο και δροσερό για να κλείσει ωραία το λουκούλλειο τραπέζι της Λαμπρής!

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.

Το άρθρο της εβδομάδας


Air,Fryer,Homemade,Grilled,Potato

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που επικεντρώνονται οι δημοσκοπικές πιέσεις για τη ΝΔ. Οι επιτελείς της κυβέρνησης αγωνιούν να περάσουν «θετικό» μήνυμα και να αλλάξουν την ατζέντα. Την ώρα...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

H Σοφία Βογιατζάκη μίλησε για την απώλεια της μητέρας της και περιέγραψε το πόσο δύσκολο είναι να ξεπεραστεί. Με αφορμή την θεατρική παράσταση που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Yamaha Μοτοδυναμική συγχαίρει τους Αθλητές Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο και Αλέξανδρο Παπαγεωργίου για τα Πρωταθλήματα που κατέκτησαν στους αγώνες...