Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια ροβίτσας με κρύα σάλτσα από πετιμέζι και ξίδι

Κεφτεδάκια ροβίτσας με κρύα σάλτσα από πετιμέζι και ξίδι


Φτιάχνουμε κεφτεδάκια από ροβίτσα, αυτό το είδος οσπρίου, που μοιάζει με μικρή πράσινη φακή, και έχουμε ένα πεντανόστιμο, υγιεινό και νηστίσιμο ή vegan πιάτο.

Κεφτεδάκια: Βράζουμε τη ροβίτσα ώστε να κρατάει ελαφρά. Παράλληλα βάζουμε 40 ml βραστό νερό σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι λιναρόσπορου.

Κατόπιν, χτυπάμε στο multi τη βρασμένη ροβίτσα, το μείγμα του λιναρόσπορου, την ντομάτα και το ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και, τέλος, ενσωματώνουμε τη βρώμη και ρίχνουμε αλάτι. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για περίπου 1 ώρα.

Σάλτσα: Βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε το κορν φλάουρ με ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε. Δίνουμε μια βράση στα υγρά μας και προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ αφήνοντας να πάρει άλλη μία βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Πλάθουμε το μείγμα για τα κεφτεδάκια σε μπαλίτσες όσο το δυνατόν ίδιου μεγέθους και τις περνάμε από το αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο σε δόσεις.

Τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη σάλτσα πετιμεζιού.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Κεφτεδάκια: Βράζουμε τη ροβίτσα ώστε να κρατάει ελαφρά. Παράλληλα βάζουμε 40 ml βραστό νερό σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι λιναρόσπορου.

Βήμα 2

Κατόπιν, χτυπάμε στο multi τη βρασμένη ροβίτσα, το μείγμα του λιναρόσπορου, την ντομάτα και το ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και, τέλος, ενσωματώνουμε τη βρώμη και ρίχνουμε αλάτι. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 3

Σάλτσα: Βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε το κορν φλάουρ με ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε. Δίνουμε μια βράση στα υγρά μας και προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ αφήνοντας να πάρει άλλη μία βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Πλάθουμε το μείγμα για τα κεφτεδάκια σε μπαλίτσες όσο το δυνατόν ίδιου μεγέθους και τις περνάμε από το αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο σε δόσεις.

Βήμα 5

Τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη σάλτσα πετιμεζιού.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις διασυνδέσεις του 49χρονου φιλόλογου με άτομα που σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψή για τη γιάφκα στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες για τα μέλη που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (24.11.2024) εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερά burgers σε αφράτα ψωμάκια brioche, κλείνουν μέσα τους τις εμπνευσμένες handmade παρασκευές των αδελφών Κόκκαλη, που τρία χρόνια πριν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το...