Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εστιατόρια: Πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος

Εστιατόρια: Πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος


Εάν η κουζίνα θεωρείται από τους πλέον ενεργοβόρους χώρους ενός σπιτιού, τότε η κατανάλωση ενέργειας στα εστιατόρια χτυπάει… κόκκινο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Wikihow.com, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χρησιμοποιούν περισσότερο από το διπλάσιο της ενέργειας ενός μέσου εμπορικού κτιρίου ίδιου μεγέθους. Αυτό από μόνο του καθιστά επιτακτική την ανάγκη της παρακολούθησης της ενέργεια που καταναλώνεται, προκειμένου ο ιδιοκτήτης να μπορέσει να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό. «Ένας ενεργειακός έλεγχος μπορεί να βοηθήσει ώστε να προσδιοριστεί με ακρίβεια που ξοδεύονται τα περισσότερα χρήματα», σημειώνει χαρακτηριστικά, συστήνοντας τα εξής:

  • Κλείνετε τον εξοπλισμό όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ένας από τους πιο βασικούς τρόπους για την αποφυγή της σπατάλης ενέργειας είναι ο περιορισμός της συχνότητας χρήσης συσκευών. Ακόμη και εάν μία συσκευή είναι απενεργοποιημένη για μικρό χρονικό διάστημα κάθε ημέρα εξοικονομείτε πολλή ενέργεια.
  • Αντικαταστήστε τον παλιό σας εξοπλισμό με νέα μοντέλα εξοικονόμησης ενέργειας. Ενώ η αγορά νέου εξοπλισμού μπορεί να είναι ακριβότερη από την επισκευή όσων έχετε ήδη θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα. Τα ψυγεία, οι φριτέζες, οι φούρνοι κ.λπ. είναι μερικές επιλογές που μπορείτε να αντικαταστήσετε.
  • Συντηρείτε και επισκευάζετε τον εξοπλισμό σας όταν αρχίζει να παρουσιάζει βλάβες. Αντιμετωπίστε τα προβλήματα μόλις τα παρατηρήσετε για να αποτρέψετε την επιδείνωσή τους. Ο κατεστραμμένος εξοπλισμός σπαταλάει πολύ περισσότερη ενέργεια. Ακόμη και εάν αυτές οι διαρροές δεν φαίνονται σαν κάτι το αξιοσημείωτο το κόστος συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου.
  • Κάντε μεγαλύτερη χρήση των ενεργειακά αποδοτικών συσκευών που διαθέτετε. Εξασφαλίστε ότι το μενού σας για να παρασκευαστεί χρειάζεται η χρήση περισσότερο του εξοπλισμού κουζίνας που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.
  • Κλείνετε τις πηγές θερμότητας στο εστιατόριο όταν δεν χρησιμοποιούνται. Θυμηθείτε ότι οι συσκευές μαγειρέματος θα αποδώσουν αρκετή θερμότητα μόνοι τους. Διατηρήστε το εστιατόριο σε μια άνετη θερμοκρασία για τους καλεσμένους σας, λαμβάνοντας υπόψη την επιπλέον θερμότητα που προέρχεται από την κουζίνα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο δυναμικό του Άρη θα ανήκει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Ντάραλ Γουίλις. Ο 28χρονος Αμερικανός, διεθνής με την εθνική Κύπρου (σ.σ....

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ KOSMORIDE Black Friday: Το όνειρο ενός e-BIKE τώρα πιο κοντά! Η KOSMORIDE δίνει την ευκαιρία να βρούμε το...