Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμα σουτζουκάκια απο τον Άρη Πετρετζίκη

Νηστίσιμα σουτζουκάκια απο τον Άρη Πετρετζίκη


Η συνταγή αυτή του Άκη Πετρετζίκη για τα νηστίσιμα σουτζουκάκια σίγουρα θα σας ενθουσιάσει! Είναι αν μη τι άλλο μια διαφορετική συνταγή, εξαιρετική επιλογή για την περίοδο της σαρακοστής και όχι μόνο, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενώ συγχρόνως είναι χορταστική και πεντανόστιμη!

Τα σουτζουκάκια είναι ένα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων και ο πρώτος Έλληνας master chef έχει δημιουργήσει την πιο λαχταριστή εκδοχή τους για να μη χρειαστεί να στερηθείτε, όσοι επιλέγετε να τηρείτε τη νηστεία της Σαρακοστής.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα νηστίσιμα σουτζουκάκια είναι:

500 γρ. ρεβίθια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από ½ λεμόνι
3 κρεμμύδια ξερά
1 σκ. σκόρδο
1 ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 στικ κανέλας
3 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 ντομάτες
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι βρασμένο
θυμάρι
φρέσκια ρίγανη
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Επί το έργον:

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μπολ με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Τα μουλιάζουμε για 12 ώρες για να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με νερό, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε στον κάδο του πολυκοπτικού. Χτυπάμε καλά για να διαλυθούν αλλά όχι να λιώσουν.
Τα μεταφέρουμε στο μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, μπέικιν πάουντερ, κύμινο, ξύσμα και χυμό από το λεμόνι, κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, σκόρδο τριμμένο, δυόσμο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα ρίχνουμε σε δόσεις σε βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

Σε μία ρηχή κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, στικ κανέλας, φύλλα δάφνης, ξερή ρίγανη, πιπεριά τσίλι, σκόρδο ψιλοκομμένο, κρυσταλλική ζάχαρη, πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.
Ρίχνουμε ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοψήνουμε για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

dogma



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν χθες δώδεκα άτομα, έξι Έλληνες και έξι Ρουμάνοι, στο Αιτωλικό για κλοπή βρώσιμων ελιών. Για την υπόθεση εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση η αστυνομία. Η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που επικεντρώνονται οι δημοσκοπικές πιέσεις για τη ΝΔ. Οι επιτελείς της κυβέρνησης αγωνιούν να περάσουν «θετικό» μήνυμα και να αλλάξουν την ατζέντα. Την ώρα...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

H Σοφία Βογιατζάκη μίλησε για την απώλεια της μητέρας της και περιέγραψε το πόσο δύσκολο είναι να ξεπεραστεί. Με αφορμή την θεατρική παράσταση που...