Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Στο σφυρί μια υπερσπάνια Porsche 928 Club Sport του 1989

Στο σφυρί μια υπερσπάνια Porsche 928 Club Sport του 1989


H Broad Arrow θα βγάλει προς πώληση -μέσω δημοπρασίας- μια υπερσπάνια έκδοση της Porsche 928. Ο λόγος για μια Club Sport του 1989, που κυκλοφόρησε σε μόλις 19 αυτοκίνητα παραγωγής.

Ήταν εξοπλισμένη με “άγρια” εξάτμιση, νέες ζάντες ελαφρού κράματος ενώ το πίσω μετατρόχιο ήταν μεγαλύτερο κατά 150 χλστ., με τις αναβαθμίσεις να αλλάζουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Η CS ήταν μία ελαφρύτερη και πιο ασυμβίβαστη 928 γι’ αυτούς που ήθελαν το κάτι παραπάνω από το αυτοκίνητο τους. Αρχικά, κατασκευάστηκαν το 1987 πέντε πρωτότυπες 928 CS, που χρησιμοποίησαν οι εργοστασιακοί οδηγοί της Γερμανικής φίρμας –Derek Bell, Jochen Mass, Hans Stuck, Bob Wollek και Jacky Ickx– ως “εταιρικά”.

Η 928 Club Sport ήταν πιο σκληροπυρηνική, ελαφρώς πιο ισχυρή και είχαν πιο σκληρές αναρτήσεις, με την απόσταση από το έδαφος να είχε μειωθεί κατά 20 χλστ. Το βάρος τους ήταν μειωμένο κατά 120 κιλά, παρότι το εσωτερικό τους ήταν δερμάτινο, λόγω της αφαίρεσης χαρακτηριστικών άνεσης όπως ο πίσω υαλοκαθαριστήρας, ένα τμήμα της πλεξούδας και η υποεπικάλυψη από PVC.

Τέλος, η Club Sport διέθετε κάτω από το καπό έναν ειδικό 5,0 λίτρων V8 κινητήρα με σφραγίδα SP, που απέδιδε περισσότερα από τα 320 άλογα, που ανακοινώνονταν, λόγω ειδικών εκκεντροφόρων, αύξησης 1 χλστ. στην ανύψωση των βαλβίδων, της νέας μονάδα ελέγχου του κινητήρα και του υψηλότερου “κόφτη” στροφών.

Το εν λόγω αυτοκίνητο έχει διανύσει 122.748 χλμ. και αναμένεται να πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 275.000 και 375.000 δολαρίων.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...

Μαγαζίνο

SKG calling … και η Μαρίνα ήταν εκεί! Η Μαρίνα Σάττι κατέκτησε και τη Θεσσαλονίκη τo Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με μια μεγαλειώδη sold out συναυλία...