Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγκινάρες με κρεμμυδάκια και μάραθο

Αγκινάρες με κρεμμυδάκια και μάραθο


Τώρα την άνοιξη που οι αγκινάρες είναι στα καλύτερά τους, μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε τις πιο φρέσκες και τις μαγειρεύουμε με τον πιο απλό και αρωματικό τρόπο.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε βάλει τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, για να παραμείνουν άσπρες.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄ μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες, ανακατεύουμε μερικές φορές και συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄-35΄. Φροντίζουμε το φαγητό να έχει μείνει με το λάδι του και λίγο μελωμένο ζουμάκι. Προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Styling: Elena Jeffrey, food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε βάλει τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, για να παραμείνουν άσπρες.

Βήμα 2

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄ μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες, ανακατεύουμε μερικές φορές και συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄-35΄. Φροντίζουμε το φαγητό να έχει μείνει με το λάδι του και λίγο μελωμένο ζουμάκι. Προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Styling: Elena Jeffrey, food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα για τις αθλητικές μεταδόσεις, σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου, με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ να κυριαρχεί. Για την  12η αγωνιστική της...

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από μήνες -φαινομενικής ίσως- στασιμότητας στον πόλεμο της Ουκρανίας, η απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν στο Κίεβο τη χρήση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις διασυνδέσεις του 49χρονου φιλόλογου με άτομα που σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψή για τη γιάφκα στο...