Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοπιτάκια με ζύμη ολικής – madameginger.com

Κολοκυθοπιτάκια με ζύμη ολικής – madameginger.com


Τα αγαπώ πολύ τα κολοκυθάκια της Άνοιξης γι αυτό και τα χρησιμοποιώ σε πολλές συνταγές. Τα έχω κάνει σπιτικό ψωμί χωρίς γλουτένη για τα τοστάκια που λατρεύουν όλα τα παιδιά, “τεμπέλικη” κολοκυθόπιτα επίσης χωρίς γλουτένη κι όταν βαριέμαι να ανάψω φούρνω, τα βράζω στον ατμό μαζί με άλλα λαχανικά και τα σερβίρω με βελούδινο dressing αβοκάντο. Ήρθε η ώρα για κολοκυθοπιτάκια.

Μη σε φοβίζει η σπιτική ζύμη γιατί αυτή η συνταγή με αλεύρι ολικής είναι πανεύκολη. Τη φτιάχνεις με 4 υλικά σε ένα μπολ, την ανοίγεις με πλάστη σε μικρά πιτάκια, τα γεμίζεις με μια πάναπλη σοταρισμένη γέμιση κι έπειτα ο φούρνος –ή το air fryer– κάνει όλη τη δουλειά. Τέλεια ιδέα για το ταπεράκι του σχολείου, σνακ ή ελαφρύ βραδινό, αυτά τα κολοκυθοπιτάκια υπόσχονται να αγαπηθούν πολύ!

Super Tip

Super Tip

Στη στήλη μας #EasyMom μοιράζομαι μαζί σου αλμυρές και γλυκές συνταγές που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια! Όσο γίνεται πιο εύκολες και όχι χρονοβόρες, γιατί ξέρω ότι τρέχεις είτε είσαι μαμά, είτε μπαμπάς, είτε οτιδήποτε άλλο σε καθιστά υπεύθυν@ του φαγητού των παιδιών.

Θρεπτικά, χορταστικά και πάνω από όλα νόστιμα πιάτα που να λιμπίζονται όλα τα μέλη του σπιτιού ανεξαρτήτως ηλικίας. Σε ό,τι αφορά αλλεργίες, δυσανεξίες ή οτιδήποτε άλλο συμβάλλει σε διατροφικούς περιορισμούς, μπορείς να κάνεις ανάλογες αντικαταστάσεις στα υλικά, συμβουλευόμεν@ πάντα τον/την διατροφολόγο σου.

Συνταγή

Κολοκυθοπιτάκια με ζύμη ολικής

  • Μερίδες: 12-14 κολοκυθοπιτάκια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
  • Φυλάσσουμε τα πιτάκια καλυμμένα στο ψυγείο για 3 μέρες.

Υλικά για τη γέμιση:

  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 450-500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε φετάκια
  • ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 160 γρ. τριμμένο φυτικό τυρί ή άλλο τυρί της επιλογής μας, που λιώνει
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο

Υλικά για τη ζύμη:

  • 450 γρ. αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γλ. αλάτι (προαιρετικά)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 240 γρ. φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη ή άλλο γάλα της επιλογής μας

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε (προαιρετικά) και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να χάσουν τα πολλά υγρά τους.

2) Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

3) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη. Την καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε δροσερό σημείο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

5) Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες (περίπου των 60 γρ.), τις ανοίγουμε με πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, γεμίζουμε με 2 κ.σ. γέμιση, διπλώνουμε και ασφαλίζουμε τις άκρες.

6) Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 25-30 λεπτά ή στο air fryer στους 190°C για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες για τα μέλη που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (24.11.2024) εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερά burgers σε αφράτα ψωμάκια brioche, κλείνουν μέσα τους τις εμπνευσμένες handmade παρασκευές των αδελφών Κόκκαλη, που τρία χρόνια πριν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...