ΥΛΙΚΑ
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/3 φλ. ηλιέλαιο και επιπλέον για το τηγάνισμα
- 3/4 φλ. νερό χλιαρό
- 1 βαζάκι (280γρ.) μέλι
- ½ φλ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
- Κανέλα φρεσκοαλεσμένη (προαιρετικά)
EKTEΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τον γάντζο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λάδι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Βάζουμε λίγο – λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να «ξεκουραστεί». Ανοίγουμε στρογγυλές πίτες 18-20 εκ. περίπου και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τις γυρίζουμε να τηγανιστούν ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές. Για να μην μας φουσκώσουν τις τρυπάμε εδώ κι εκεί με ένα ξύλινο σουβλάκι.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το επιπλέον λάδι.
Τις σερβίρουμε περιχύνοντας με μπόλικο βιολογικό μέλι και πασπαλίζοντας με χοντροαλεσμένα αμύγδαλα και αν θέλουμε φρεσκοαλεσμένη κανέλα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!