Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκάνικα πρόβεια στον φούρνο με πατάτες

Λουκάνικα πρόβεια στον φούρνο με πατάτες


20′ προετοιμασία

45′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Μερίδες: 8 ως μεζές

Μύδια αχνιστά με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι
«Παϊδάκια» κοτόπουλου στα κάρβουνα με μαρινάδα από πάπρικα, πελτέ και μουστάρδα
Μελωμένος νηστίσιμος τραχανάς με καυκαλήθρες και ψητά πλευρώτους

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα λουκάνικα πρόβεια στον φούρνο με πατάτες προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις στρώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μισοψηθούν.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε τα λουκάνικα με την πιπερίτσα τσίλι.
  5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ξεκολλάμε με μια σπάτουλα τις πατάτες και τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, σκορπίζουμε ομοιόμορφα και τα λουκάνικα με το τσίλι και ψήνουμε για άλλα 12-13 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά και τα λουκάνικα και οι πατάτες.
  6. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και τον δυόσμο, ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό και σερβίρουμε.
Τυρόπιτα ανοιχτή με σφέλα και μάραθο, από τη Μάνη
«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας
Αναποδογυρισμένο κέικ αμυγδάλου-πορτοκαλιού με σαγκουίνια

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...