Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σέσκουλα με φασόλια μαυρομάτικα | www.olivemagazine.gr

Σέσκουλα με φασόλια μαυρομάτικα | www.olivemagazine.gr


Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μας δίνει μια ωραία συνταγή για σέσκουλα (που στη Μακεδονία τα λένε και παζιά) που μαγειρεύονται εύκολα με φασόλια μαυρομάτικα που τους ταιριάζουν πολύ.

Δίνουμε μία βράση στα μαυρομάτικα, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, τη μαραθόριζα και τα αχνίζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν, για περίπου 10΄.

Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν κι αυτά. Κατόπιν προσθέτουμε κρύο νερό ίσα που να σκεπάζει τα φασόλια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν για 20΄-25΄.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και μαγειρεύουμε για 15΄-20΄ ακόμη, μέχρι να μαγειρευτεί και να μελώσει το φαγητό μας.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και λίγο ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Δίνουμε μία βράση στα μαυρομάτικα, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, τη μαραθόριζα και τα αχνίζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν, για περίπου 10΄.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν κι αυτά. Κατόπιν προσθέτουμε κρύο νερό ίσα που να σκεπάζει τα φασόλια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν για 20΄-25΄.

Βήμα 4

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και μαγειρεύουμε για 15΄-20΄ ακόμη, μέχρι να μαγειρευτεί και να μελώσει το φαγητό μας.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και λίγο ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες για τα μέλη που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (24.11.2024) εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερά burgers σε αφράτα ψωμάκια brioche, κλείνουν μέσα τους τις εμπνευσμένες handmade παρασκευές των αδελφών Κόκκαλη, που τρία χρόνια πριν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...