Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μας δίνει μια ωραία συνταγή για σέσκουλα (που στη Μακεδονία τα λένε και παζιά) που μαγειρεύονται εύκολα με φασόλια μαυρομάτικα που τους ταιριάζουν πολύ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Δίνουμε μία βράση στα μαυρομάτικα, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, τη μαραθόριζα και τα αχνίζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν, για περίπου 10΄.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν κι αυτά. Κατόπιν προσθέτουμε κρύο νερό ίσα που να σκεπάζει τα φασόλια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν για 20΄-25΄.
Βήμα 4
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και μαγειρεύουμε για 15΄-20΄ ακόμη, μέχρι να μαγειρευτεί και να μελώσει το φαγητό μας.
Βήμα 5
Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και λίγο ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!