Nηστίσιμη Συνταγή: Φρέσκα καλαμαράκια με ρύζι, ιδανικά για την περίοδο της νηστείας.
Τα καλαμαράκια δεν γίνονται μόνο τηγανιτά. Δοκιμάστε να τα μαγειρέψετε με ρύζι και θα απολαύσετε μία εύκολη και νόστιμη νηστίσιμη συνταγή για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
1/2 κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 φλιτζ. γάλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. κρασί
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια, αφαιρούμε το κόκκαλο και το σκληρό μέρος απ’ τα πλοκάμια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Περιχύνουμε με το γάλα να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ώρα τουλάχιστον.
Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια απ’ το γάλα, τα ξεπλένουμε καλά και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα καλαμαράκια, σοτάροντας σε δυνατή φωτιά για 3΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο. Τέλος, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και τον τρίβουμε με ξύλινη κουτάλα να βγάλει το άρωμά του. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 25΄, μέχρι να πιει τα υγρά του. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!