Υλικά (για 4-6 άτοµα σαν µεζεδάκι)
4 µεγάλα (σκουρόχρωµα) κολοκυθάκια
1 τενεκεδάκι (µικρό) µπίρα
1 φλ. (περίπου) αλεύρι
2-3 σταγόνες ταµπάσκο (Tabasco-προαιρετικά)
λάδι για τηγάνισµα
αλάτι, πιπέρι
γιαούρτι ή τζατζίκι για το σερβίρισµα
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα µπολ την µπίρα και προσθέτετε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ένας ρευστός χυλός (σαν µπογιά µπογιαντίσµατος). Ανακατεύετε µέσα το ταµπάσκο (αν θα βάλετε) και πιπέρι και το κρατάτε στο ψυγείο για ½ ώρα.
Στο µεταξύ, κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή αν δεν είναι αρκετά χοντρά σε φέτες κατά µήκος και τα πασπαλίζετε µε αλάτι. Τα κρατάτε σε ένα σουρωτήρι µέχρι να «ιδρώσουν» και να µαλακώσουν λίγο. Ύστερα, τα ξεπλένετε στα γρήγορα και τα στεγνώνετε προσεχτικά µε απορροφητικό χαρτί ή µε πετσέτα κουζίνας.
Ζεσταίνετε µπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, βουτάτε µία-µία τις φέτες των κολοκυθιών στο κουρκούτι και τις τηγανίζετε µέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζετε πάνω σε πιατέλα στρωµένη µε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Σερβίρετε τα κολοκυθάκια αµέσως και τα συνοδεύετε, αν θέλετε, µε γιαούρτι ή τζατζίκι.
Παραλλαγή: Με τον ίδιο τρόπο γίνονται και οι µελιτζάνες τηγανητές µε κουρκούτι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!