Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπιφτεκάκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών

Μπιφτεκάκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών



Χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4-5 άτομα)

Μπιφτεκάκια:

3/4 φλ. γαλέτα (αλεσμένη φρυγανιά)

1 αβγό

1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη

1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα

1 κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού

1 μικρό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο, ή τριμμένο

2 γεμάτες κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα, ή κεφαλοτύρι

½ κιλό περίπου κιμάς από κοτόπουλο

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα μανιταριών:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κοφτή κουταλιά βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250 γρ. μικρά μανιτάρια σε φετάκια (2 φλ. περίπου φετάκια)

2 κοφτές κουταλιές απλό αλεύρι

1 ½ φλ. ζωμός κότας (φτιαγμένος με νερό και κύβο)

1 γεμάτο κουταλάκι ξεφυλλισμένο θυμάρι

1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός

½ φλ. κρέμα γάλακτος (μειωμένων λιπαρών καλύτερα)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για να μην βγουν σκληρά τα μπιφτεκάκια, δεν πρέπει να τα ζυμώσετε πολύ. Γι’ αυτό, ξεκινάτε βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα άλλα υλικά εκτός από τον κιμά και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να σμίξουν. Ύστερα προσθέτετε τον κιμά και ζυμώνετε στα γρήγορα το μίγμα, μέχρι να σμίξει. Πλάθετε 15-18 περίπου μπιφτεκάκια (στρογγυλά κεφτεδάκια που θα συμπιέσετε ελαφρά για να γίνουν λίγο επίπεδα), και τα κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε μέσα όσα μπιφτεκάκια χωρούν (χωρίς να τα στριμώχνετε) και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Αν χρειαστεί, τα ψήνετε σε 2 δόσεις, προσθέτοντας στο τηγάνι ακόμη 1 κουταλιά λάδι. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο.

Ετοιμάζετε την σάλτσα: Ζεσταίνετε στο ίδιο τηγάνι που ψήσατε τα μπιφτεκάκια 2 κουταλιές ελαιόλαδο με 1 κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι. Το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί και να γίνει διάφανο, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Τα πασπαλίζετε με το αλεύρι και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 λεπτό ανακατεύοντας και ύστερα, προσθέτετε λίγο-λίγο τον ζωμό κότας. Ύστερα προσθέτετε το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα (αν πήξει πολύ, προσθέτετε λίγο νερό). Βάζετε μέσα την κρέμα γάλακτος, την αφήνετε να πάρει μια βράσει, ελέγχετε το αλατοπίπερο και επιστρέφετε τα μπιφτεκάκια στο τηγάνι. Τα ξαναζεσταίνετε για 1-2 λεπτά, καλύπτοντάς τα με σάλτσα και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρετε τα μπιφτεκάκια με την σάλτσα τους, είτε με ζυμαρικά, είτε με ρύζι, ή πουρέ πατάτας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο δυναμικό του Άρη θα ανήκει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Ντάραλ Γουίλις. Ο 28χρονος Αμερικανός, διεθνής με την εθνική Κύπρου (σ.σ....

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ KOSMORIDE Black Friday: Το όνειρο ενός e-BIKE τώρα πιο κοντά! Η KOSMORIDE δίνει την ευκαιρία να βρούμε το...