ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπαγέτι
500γρ. µπρόκολο κοµµένο σε µπουκετάκια
1 µικρό κρεµµύδι τριµµένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες
3 κουταλιές παρµεζάνα (και επιπλέον για το γαρνίρισµα)
1 κουταλιά κρέµα γάλακτος
2 κουταλιές βούτυρο
Ελαιόλαδο
Φύλλα βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα µακαρόνια σε µπόλικο κοχλαστό αλατισµένο νερό. Τα στραγγίζετε, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Βράζετε το µπρόκολο για λίγα λεπτά µέχρι να µαλακώσει ελαφρά. Το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη. Σ’ ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και µόλις λιώσει τσιγαρίζετε το κρεµµύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε στο τηγάνι το µπρόκολο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε την κρέµα γάλακτος, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε στο µπλέντερ το µίγµα του µπρόκολου µαζί µε την παρµεζάνα και το αλέθετε. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα µε τα µακαρόνια και ανακατεύετε. Σερβίρετε γαρνίροντας µε φύλλα βασιλικού και τριµµένη παρµεζάνα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!