Η βασική συνταγή φτιάχνεται με ζάχαρη, ζαχαρούχο γάλα, βούτυρο, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Εμείς επιλέξαμε φιστίκια Αιγίνης, εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι σας αρέσει. Αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια κ.λπ. Όταν τα ετοιμάσετε, τα φυλάτε σε αεροστεγές κουτί. Διατηρούνται σε δροσερό μέρος.
Συστατικά
1 φλ. ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/4 φλ. βούτυρο
1 φακελάκι βανίλια
½ πακέτο (120 γρ.) κουβερτούρα τριμμένη
3/4 φλ. φιστίκια Αιγίνης
Αλείφετε με βούτυρο μία τετράγωνη φόρμα κέικ 18 εκ. και καλύπτετε τη βάση της με αντικολλητική λαδόκολλα. Αναμιγνύετε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο.Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά, ώσπου το ειδικό θερμόμετρο ζάχαρης να δείξει 125 βαθμούς ή όταν πέσει μία μικρή ποσότητα σε παγωμένο νερό, να στερεοποιηθεί σε μια μαλακή μπάλα.
Στη συνέχεια, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη βανίλια, τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς. Χτυπάτε το μίγμα δυνατά ώσπου να γίνει κρεμώδες και λείο. Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και το απλώνετε ομοιόμορφα.
Το αφήνετε μόλις να πήξει και το χαράζετε. Όταν πήξει εντελώς, το κόβετε σε τετράγωνα και το βγάζετε από τη φόρμα. Το φυλάτε σε αεροστεγές κουτί. Διατηρείται σε δροσερό μέρος.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!