Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φατζ σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Φατζ σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης



Η βασική συνταγή φτιάχνεται με ζάχαρη, ζαχαρούχο γάλα, βούτυρο, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Εμείς επιλέξαμε φιστίκια Αιγίνης, εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι σας αρέσει. Αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια κ.λπ. Όταν τα ετοιμάσετε, τα φυλάτε σε αεροστεγές κουτί. Διατηρούνται σε δροσερό μέρος.

Συστατικά
1 φλ. ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/4 φλ. βούτυρο
1 φακελάκι βανίλια
½ πακέτο (120 γρ.) κουβερτούρα τριμμένη
3/4 φλ. φιστίκια Αιγίνης

Βήματα

Αλείφετε με βούτυρο μία τετράγωνη φόρμα κέικ 18 εκ. και καλύπτετε τη βάση της με αντικολλητική λαδόκολλα. Αναμιγνύετε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο.Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά, ώσπου το ειδικό θερμόμετρο ζάχαρης να δείξει 125 βαθμούς ή όταν πέσει μία μικρή ποσότητα σε παγωμένο νερό, να στερεοποιηθεί σε μια μαλακή μπάλα.

Στη συνέχεια, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη βανίλια, τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς. Χτυπάτε το μίγμα δυνατά ώσπου να γίνει κρεμώδες και λείο. Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και το απλώνετε ομοιόμορφα.

Το αφήνετε μόλις να πήξει και το χαράζετε. Όταν πήξει εντελώς, το κόβετε σε τετράγωνα και το βγάζετε από τη φόρμα. Το φυλάτε σε αεροστεγές κουτί. Διατηρείται σε δροσερό μέρος.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...