Νέο επεισόδιο Food Science Podcast: Όταν πρόκειται να επιλέξουμε ένα τρόφιμο από το supermarket, η ετικέτα του είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Οι έρευνες αναφέρουν ότι πολλοί καταναλωτές ξεχνούν να διαβάζουν τις ετικέτες και χάνουν πολύτιμες πληροφορίες όπως τα συστατικά, τη διατροφική αξία και τις θερμίδες. Ένα σημαντικό ποσοστό καταναλωτών δεν γνωρίζει πώς να τις διαβάζει, συναντάει άγνωστες λέξεις με δύσκολα ονόματα που συχνά προκαλούν σύγχυση και δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι.
Καλεσμένη στο studio είναι η Μαρίνα Πούλιου, Τεχνολόγος Τροφίμων, Σύμβουλος επιχειρήσεων και Εκπαιδεύτρια ΕΦΕΤ. Μαζί συζητάμε ένα προς ένα τα συστατικά που αναγράφονται στις ετικέτες, διευκρινίζουμε τις έννοιες των πρόσθετων και των συντηρητικών, μαθαίνουμε πώς να διαβάζουμε τον διατροφικό πίνακα.
Ακούστε το επεισόδιο του Food Science Podcast και θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα Ε και τις «παγίδες» μπορούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές.
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!