Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα γλυκά ψωμάκια με μαρμελάδα μύρτιλο

Αφράτα γλυκά ψωμάκια με μαρμελάδα μύρτιλο


Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε ελαφρά. Κατόπιν διαλύουμε μέσα με ένα κουτάλι τη μαγιά. Προσοχή να μην καίει. Το γάλα δεν πρέπει να ξεπεράσει τη θερμοκρασία των 35ο C, με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Στη συνέχεια, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με γάντζο όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλάτι. Κατόπιν προσθέτουμε και τη μαρμελάδα μύρτιλο για 5΄ σε αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε για άλλα 5΄-7΄ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιογενής και ελαστική. Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 80 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο, για περίπου 60΄.

Ψήνουμε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για περίπου 12΄-14΄. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα μύρτιλο με τη βοήθεια ενός κορνέ και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρουμε.

Συνταγές: Σπύρος Πεδιαδιτάκης
(Εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα)
Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε ελαφρά. Κατόπιν διαλύουμε μέσα με ένα κουτάλι τη μαγιά. Προσοχή να μην καίει. Το γάλα δεν πρέπει να ξεπεράσει τη θερμοκρασία των 35ο C, με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με γάντζο όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλάτι. Κατόπιν προσθέτουμε και τη μαρμελάδα μύρτιλο για 5΄ σε αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε για άλλα 5΄-7΄ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιογενής και ελαστική. Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο.

Βήμα 4

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 80 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο, για περίπου 60΄.

Βήμα 5

Ψήνουμε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για περίπου 12΄-14΄. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα μύρτιλο με τη βοήθεια ενός κορνέ και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρουμε.

Συνταγές: Σπύρος Πεδιαδιτάκης
(Εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα)
Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από μήνες -φαινομενικής ίσως- στασιμότητας στον πόλεμο της Ουκρανίας, η απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν στο Κίεβο τη χρήση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς...