Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραγανά churros στο Πι και Φι

Τραγανά churros στο Πι και Φι


Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που σερβίρεται με ζάχαρη και κανέλα ή σοκολάτα.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το επιστρέφουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 3΄- 4΄ ανακατεύοντας διαρκώς.

Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και με το εξάρτημα σύρμα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να τα απορροφήσει.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη No 10, κόβουμε ζύμη με ψαλίδι ανά 6 εκ. περίπου και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα, πασπαλίζουμε τα churros και τα σερβίρουμε με λιωμένη τη σοκολάτα πλάι.

Tip: Θυμίζουν λουκουμάδες. Στην Ισπανία συνηθίζουν να τα τρώνε νωρίς το πρωί, στις τσουρερίας (churrerías), παρέα με ζεστή πυχτή σοκολά ενώ στο Μεξικό τα σερβίρουν με κανελοζάχαρη!

Συνταγές: Σπύρος Πεδιαδιτάκης
(Εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα)
Styling—Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το επιστρέφουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 3΄- 4΄ ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και με το εξάρτημα σύρμα ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να τα απορροφήσει.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη No 10, κόβουμε ζύμη με ψαλίδι ανά 6 εκ. περίπου και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα, πασπαλίζουμε τα churros και τα σερβίρουμε με λιωμένη τη σοκολάτα πλάι.

Tip: Θυμίζουν λουκουμάδες. Στην Ισπανία συνηθίζουν να τα τρώνε νωρίς το πρωί, στις τσουρερίας (churrerías), παρέα με ζεστή πυχτή σοκολά ενώ στο Μεξικό τα σερβίρουν με κανελοζάχαρη!

Συνταγές: Σπύρος Πεδιαδιτάκης
(Εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα)
Styling—Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευθύνσεις email και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες 4.239 Βρετανών, Ευρωπαίων, Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών πολιτικών καθώς και Αμερικανών πολιτικών υπαλλήλων έχουν διαρρεύσει σε αγορές του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...