Τα τρία άρθρα τα οποία συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες 7 μέρες, μας απαντούν σε μαγειρικά ερωτήματα, ενώ μας λύνουν τα χέρια σε θέματα αξιοποίησης των leftovers στην κουζίνα.
Ξεκλειδώνουμε όλα τα μυστικά της μαγειρικής σόδας και μαθαίνουμε πώς να τη χρησιμοποιούμε σε συγκεκριμένες συνταγές με συγκεκριμένες πρώτες ύλες. Ακόμη, φτιάχνουμε νέες, λαχταριστές συνταγές με τα μακαρόνια που «ξέμειναν» στο τσουκάλι, και είναι κρίμα να πάνε χαμένα. Τέλος, αν έχουμε ένα ξεχασμένο βαζάκι ελιές, το κρατάμε; Ή ήρθε πια η ώρα να το αποχωριστούμε.
Μαγειρική σόδα: Όλα τα μυστικά της και πώς να τη χρησιμοποιήσετε σε όσπρια και λαχανικά
Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης μάς εξηγεί πώς λειτουργεί η μαγειρική σόδα και τι προσφέρει στο φαγητό
Περίσσεψαν μακαρόνια; 5 εύκολες και νόστιμες ιδέες για να τα αξιοποιήσετε
Από θρεπτικές σαλάτες και ομελέτες μέχρι λαχταριστές συνταγές φούρνου, τα μαγειρεμένα μακαρόνια μπορούν να μετατραπούν σε πεντανόστιμα γεύματα για κάθε ώρα της ημέρας
Έχουν ημερομηνία λήξης οι ελιές;
Ελιές Καλαμών, τσακιστές, λαδολιές, θρούμπες, ελιές Άμφισσας, ή κρητικές είναι μερικές από τις ποικιλίες που βρίσκουμε στη χώρα μας. Οι ελιές πρωταγωνιστούν σε οικογενειακά τραπέζια μέσα σε αλμυρά πιάτα, πίτες, σαλάτες, ακόμη και σε γλυκά. Όλοι μας γνωρίζουμε λίγο ή πολύ για τη σωστή διαδικασία του ξεπικρίσματος, τι ισχύει όμως για την ημερομηνία λήξης τους, και πως μπορούμε να τις αποθηκεύουμε σωστά για να παρατείνουμε τον χρόνο ζωής τους;
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!