Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Χωρίς expansions, DLC και συνέχεια θα μείνει το “Baldur’s Gate 3”

Χωρίς expansions, DLC και συνέχεια θα μείνει το “Baldur’s Gate 3”


Σε ένα πάνελ του Game Developers Conference (GDC) σήμερα, ο ιδρυτής της Larian Studios, Swen Vincke , έριξε κάτι σαν βόμβα αποκαλύπτοντας ότι ο προγραμματιστής δε σχεδιάζει να κυκλοφορήσει επεκτάσεις ή DLC για το Baldur’s Gate 3, ούτε ένα Baldur’s Gate 4.

Αντ ‘αυτού, είπε ο Vincke στο πάνελ, η Larian σχεδιάζει να απομακρυνθεί εντελώς από το Dungeons & Dragons και να κάνει κάτι νέο, αφήνοντας την IP στα χέρια του εκδότη Wizards of the Coast.

Είναι μεγάλη έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια επιτυχία του Baldur’s Gate 3, με πολλούς fans να υποθέτουν ότι ένα DLC ή επέκταση θα ήταν στο δρόμο. Η Larian κυκλοφόρησε αρκετές μεγάλες δωρεάν ενημερώσεις κώδικα που έχουν προσθέσει, μεταξύ άλλων, ένα playable epilogue party.

Η Larian έχει επίσης σχολιάσει τη δυνατότητα να κάνει ένα DLC στο παρελθόν. Μιλώντας στο IGN στο gamescom 2023, ο Tom Butler είπε ότι είχαν «συζητήσεις» για να κάνουν περισσότερα για το Baldur’s Gate 3, αν και επικεντρώθηκαν τότε σε ενημερώσεις κώδικα.

If there is a Baldur's Gate 4, it won't be coming from Larian.
If there is a Baldur’s Gate 4, it won’t be coming from Larian.

«Θα συνεχίσουμε να διορθώνουμε για λίγο και μετά θα πάμε όλοι διακοπές και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια», είπε τότε ο Butler. «Αυτή τη στιγμή, έχουμε πραγματικά συζητήσεις. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα. Δεν ξέρουμε ακόμα τι».

Πέρα από αυτό, ωστόσο, η Larian δεν είπε ποτέ επίσημα ότι το Baldur’s Gate 3 ήταν στο δρόμο. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ωστόσο, άφθονο νέο περιεχόμενο έχει προστεθεί στο επιτυχημένο RPG από την κυκλοφορία του περασμένου έτους τον Αύγουστο και υπάρχουν ήδη τόσα πολλά στο τεράστιο παιχνίδι που η φυσική έκδοση κυκλοφορεί σε τέσσερις δίσκους. Οι προγραμματιστές εργάζονται επί του παρόντος σε ένα «ισχυρό και cross-platform” mod support plan» για να φιλοξενήσουν προσθήκες και από την κοινότητα.

Το πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι Baldur’s Gate αναπτύχθηκαν από την BioWare. Πριν από το Baldur’s Gate 3, η Larian ήταν περισσότερο γνωστή για την ανάπτυξη της σειράς Divinity.

Φαίνεται ότι το επόμενο έργο της Larian θα μπορούσε να είναι μια καταχώρηση στο Divinity. Σε συνέντευξή του στο IGN λίγο πριν από την κυκλοφορία του Baldur’s Gate 3, ο Vincke είπε ότι μια συνέχεια του Divinity: Original Sin ήταν «σίγουρα» στον ορίζοντα, αλλά η ομάδα έπρεπε πρώτα να δουλέψει στο Baldur’s Gate 3.

Δεν είναι σαφές εάν η Hasbro, η οποία κατέχει την Wizards of the Coast, θα αναζητήσει έναν άλλο προγραμματιστή για ένα πιθανό Baldur’s Gate 4, αλλά ήταν αναμφίβολα εξαιρετικά επιτυχημένο για αυτούς. Τον περασμένο μήνα αποκαλύφθηκε ότι η Hasbro κέρδισε 90 εκατομμύρια δολάρια από το Baldur’s Gate 3.

Αλλού στο πάνελ, ο Vincke παρουσίασε επίσης πρώιμες εκδόσεις διαφόρων χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ διαφορετικού Astarion.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Αθλητικά

Ντεμπούτο στο Champions League έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Χρήστος Τζόλης. Ο Έλληνας εξτρέμ, που το καλοκαίρι μετεγγράφηκε στην Μπριζ πήρε το «βάπτισμα...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό πενταθέσιο Ford Explorer ανοίγει το δρόμο για την έλευση μιας νέας σειράς τολμηρών, εμβληματικών EV της αμερικανικής...