Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Χρήστος Μαλάκης: Ποιος είναι ο βιαστής από τις «Ψυχοκόρες»;

Χρήστος Μαλάκης: Ποιος είναι ο βιαστής από τις «Ψυχοκόρες»;


Ο Χρήστος Μαλάκης θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του που φέτος ξεχωρίζει μέσα από τον ρόλο του σκληρού γαιοκτήμονα Ηλία Νάτση στις «Ψυχοκόρες».

Σε προηγούμενα επεισόδια η ανατριχιαστική σκηνή του άγριου βιασμού της Φρόσως Πολύζου, από τον Ηλία Νάτση είχε γίνει μάλιστα πρώτο trend στο Twitter προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες που καταδίκασαν τον Ηλία Νάτση ή κατά κόσμον Χρήστο Μαλάκη, ενώ ταυτόχρονα μιλούσαν για ρεσιτάλ ερμηνείας των δυο ηθοποιών.

Ο ραφηνιώτης πρωταγωνιστής αναμφισβήτητα κατέθεσε όλον του τον εαυτό, σε έναν από τους ωραιότερους ρόλους της καριέρας του, κλέβοντας τις εντυπώσεις των τηλεθεατών και έδωσε πράγματι τα ρέστα του, όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη…

Ο λόγος στις «Ψυχοκόρες»

ΗΛΙΑΣ ΝΑΤΣΗΣ (Χρήστος Μαλάκης)

Τραχύς κι απότομος, δουλευταράς μια ζωή στα χωράφια, ο Νάτσης πολλαπλασίασε την περιουσία της γυναίκας του και κατάφερε να αποκτήσει κύρος στον τόπο του. Η έννοια του, όμως, είναι να αποκτήσει και έναν αρσενικό διάδοχο που θα κληρονομήσει και θα επεκτείνει την αυτοκρατορία του. Κι αφού δεν μπορεί η κυρά του, θεωρεί σωστό και πρέπον να του τον χαρίσει η ψυχοκόρη του, έστω και με τη βία.

Το who is who του Χρήστου Μαλάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής και απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του πήρε μέρος σε τρεις θερινές ακαδημίες του Εθνικού Θεάτρου (Ιωάννινα, Πρέσπες, Μυτιλήνη) και συμμετείχε σε παρουσίαση αρχαίων τραγικών μονολόγων σε παγκόσμιο συνέδριο Φιλοσοφίας (Πύργος Ηλείας, 2001). Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Πορεία, το Θέατρο Τέχνης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Θέατρο Αποθήκη αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές και βραβευμένες θεατρικές παραστάσεις όπως: Λυσιστράτη, Ο Αδαής και ο Παράφρων, Γιούγκερμαν, Το ευχαριστημένο και πολλές άλλες ακόμα. Όσο αναφορά την τηλεοπτική του διαδρομή έχει πάρει μέρος σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως: Μαύρα Μεσάνυχτα, Οδός Παραδείσου 7, Ιστορίες Μυστηρίου, Εν Ιορδάνη ενώ η τελευταία του συμμετοχή στην τηλεόραση πριν τις Άγριες Μέλισσες ήταν στην Αγγελική, σε έναν επίσης σκληρό ρόλο, όπως και αυτός του Ντούνια. Στο σινεμά έχει πάρει στην ταινία Αληθινή Ζωή, το 2004.

Ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια να δουλεύει από μικρούς ρόλους, χωρίς καμία βοήθεια και έχει περάσει από διάφορες φάσεις στον εργασιακό του χώρο. Έχει κάνει και άλλες δουλειές για να επιβιώσει μέσα στα χρόνια, ποτέ όμως δεν το έβαλε κάτω αφού ανέκαθεν ο στόχος του ήταν η υποκριτική. «Μου έχει συμβεί να μην πληρωθώ ποτέ για παράσταση που έκανα, να μην πληρωθώ πρόβες, να παίξω σε παράσταση και να μην έχω υπογράψει τίποτα» έχει πει.

«Δεν ονειρευόμουν να γίνω ηθοποιός, καμία σχέση. Όταν ήμουν μικρός, έλεγα ότι θέλω να γίνω αυτός που θα δείχνει στους τραγουδιστές πώς να τραγουδάνε. Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά, από το μηδέν. Έχω κάνει και μπαλέτο. Ένας ηθοποιός πρέπει να έχει όλο το πακέτο», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός στο The 2night Show πριν λίγο καιρό.

Τώρα πια διδάσκει υποκριτική στη σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος Ίασμος και προσπαθεί να ξεκλειδώνει τους μαθητές του.

«Όταν ετοιμάζω έναν ρόλο, κάθομαι και ασχολούμαι μαζί του για πολύ καιρό. Ψάχνω να βρω ευρήματα, να φτιάξω το ψυχογράφημά του. Δεν μου έχει τύχει μέχρι σήμερα να πως ότι κάποιον ρόλο δεν μπορώ να τον παίξω. Και ως καθηγητής υποκριτικής είναι υποχρέωσή μου να ξεκλειδώσω τους μαθητές μου, δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που σου κόβουν τα φτερά», έχει πει.

Τρία χρόνια πριν ο Χρήστος Μαλάκης έδινε το ίδιο ρεσιτάλ ηθοποιίας και έσπερνε τον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους στο Διαφάνι, με τον ρόλο του αδίστακτου ασφαλίτη Ντούνια στις “Άγριες Μέλισσες” που αν και δεν ήταν πρωταγωνιστικός, παρόλα αυτά όλοι τον συζητούσαν. Πέντε φορές είχε περάσει από το κάστινγκ της σειράς μέχρι να τον πάρουν. «Μου έκανε εντύπωση ότι είμαι τόσα χρόνια ηθοποιός και μέχρι να παίξω στις Μέλισσες δεν με αναγνώριζε κανείς στον δρόμο, εκτός από κάποιους “ψαγμένους” θεατρόφιλους που είχε τύχει να με δουν στο θέατρο, άντε να με αναγνώριζε κάποιος που με έβλεπε σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Ξαφνικά λοιπόν βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα ωστικό κύμα. Ο κύριος Χαρίτος βέβαια με είχε προετοιμάσει από την αρχή λέγοντάς μου να προσέχω και ότι μπορεί να τα βρώ “μπαστούνια” με τον ρόλο που παίζω. Πραγματικά, άρχισε ο κόσμος ξαφνικά να μου μιλάει… Ήταν κάπως περίεργο όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ζωή σου μετά από τόσα χρόνια και δεν το χαίρεσαι τόσο πολύ γιατί η πρώτη λέξη που άκουγα να λένε όσοι με έβλεπαν ήταν “φασίστας”, “χουντικός”, “ασφαλίτης ποντικός»

Σε μικρότερη ηλικία όταν ήταν στο δημοτικό, είχε δεχτεί πολλές φορές bullying για το επίθετό του από συμμαθητές του και το έπαιρνε στην πλάκα, πολλά χρόνια πριν όμως, όταν συνάδελφός του θέλοντας να τον πειράξει έκανε λογοπαίγνιο για αυτό, τον ενόχλησε πολύ.

Μερικοί τον μπερδεύουν φυσιογνωμικά και για την χροιά της φωνής του με τον Λεωνίδα Κακούρη και εκείνος χαμογελά… Όλα αυτά τα βρίσκει χαριτωμένα και αστεία, άλλωστε έχει περάσει πολλές φουρτούνες στην ζωή του μέχρι να κατασταλάξει σε αυτό το επάγγελμα.

Ο Ηλίας Μαλάκης ποτέ δεν καβάλησε καλάμι, ποτέ δεν φάνηκε να ξεφεύγει από τον στόχο του.

Του αρέσει να κάνει βόλτες στην θάλασσα στον ελεύθερο χρόνο του, να χαζεύει την περίφημη ταβέρνα “Βελανιδιά” της Ραφήνας που ανήκε στο παππού του Χρήστο Μαλάκη, να φέρνει παιδικές του εικόνες στο μυαλό και γενικότερα να ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο για όλους περισσότερο όμως για την νεότερη γενιά.

Την εποχή που ξέσπασε το #metoo μίλησε για τις δικές του εμπειρίες και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που είχαν συμβεί σε συναδέλφους του.

 



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Οικονομία

Συνολικά 2.311.018.321 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.197.273 δικαιούχους, από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και...

Μαγαζίνο

ΚΑΡΤΑ ΙΕΡΕΙΑ Επανασύνδεση. Μήπως αναρωτιέσαι για το αν σε σκέπτεται το πρώην ταίρι σου; Το έδαφος στρώθηκε, το πρόσωπο που αγαπάς έρχεται ανανεωμένο και...

Οικονομία

Πλησιάζει η έλευση των πορτοκαλί τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά. Η νέα αυτή επιλογή, στην οποία η χρέωση θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ακόμα...