Συστατικά
150 γρ. φιλέτο σολομού (χωρίς πέτσα)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
70 γρ. κιχώριο (ή αλλιώς αντίδι ή αντίβ), κομμένο στη μέση
10 γρ. μαϊντανό
1/4 λεμόνι, ο χυμός
1 κουταλιά κάπαρη (κουτρούβι)
1/4 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
20 γρ. κόκκινο κρεμμύδι
κομμένο σε λεπτές φέτες
50 γρ. ρόκα
5 γρ. φύλλα σέλινο.
Αλείφετε το σολομό με λίγο λάδι και ψήνετε σε καυτό τηγάνι για 1 περίπου λεπτό.
Βάζετε το σολομό σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 5-6 λεπτά.
Μειώνετε το χρόνο μαγειρέματος κατά 2 λεπτά, αν προτιμάτε να διατηρήσει το ροδοκόκκινο χρώμα του στο εσωτερικό.
Αναμιγνύετε τη ζάχαρη με λίγο λάδι και αλείφετε το κιχώριο στην κομμένη πλευρά.
Το βάζετε σε καυτό τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνετε για 1-1½ λεπτό, γυρνώντας το τακτικά.
Για το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζετε σε ένα μπλέντερ το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, το ελαιόλαδο και χτυπάτε.
Για τη σαλάτα, αναμιγνύετε το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τη ρόκα και τα φύλλα σέλινου.
Προσθέτετε το ντρέσινγκ, τοποθετείτε το σολομό πάνω στη σαλάτα και γαρνίρετε με το κιχώριο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!