Χρόνος: 1 ώρα + 1 βράδυ αναμονή
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 4 άτομα):
1 1/3 φλ. άσπρα φασόλια
100-120 γρ. (½ βαζάκι περίπου) λιαστές ντομάτες στο λάδι, οι ντομάτες + 2 κουταλιές από το λάδι τους
2-3 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
1 γερή πρέζα μπούκοβο, ή νιφάδες τσίλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250 γρ. περίπου τρυφερά φύλλα σπανάκι για σαλάτα (ελέγχετε το βάρος της συσκευασίας)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε αποβραδίς σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα τα φασόλια, τα σκεπάζετε με μπόλικο κρύο νερό, τα βράζετε μέχρι να κοχλάσουν, συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τα φασόλια να μουλιάσουν στο νερό τους για 1 βράδυ. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζετε, τα σκεπάζετε ξανά με κρύο νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε (ο χρόνος μέχρι να ξαναβράσουν είναι ανάλογος με το πόσο φρέσκα είναι τα ξερά φασόλια).
Στο μεταξύ, ανακατεύετε σε ένα μπολάκι το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, το βαλσαμικό ξίδι, το βασιλικό, το μπούκοβο και αλατοπίπερο και κρατάτε το μίγμα στην άκρη. Τεμαχίζετε τις λιαστές ντομάτες.
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα, ή σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα σοτάρετε μέσα τα σκόρδο για ½ περίπου λεπτό, μέχρι να μυρίσει. Ανακατεύετε μέσα το σπανάκι, προσθέτετε 2 κουταλιές νερό και συνεχίζετε να το ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα, ή το τηγάνι, τα στραγγισμένα φασόλια και τις λιαστές ντομάτες, τα ανακατεύετε όλα για να ζεσταθούν καλά και τέλος ανακατεύετε μέσα το μίγμα με το βαλσαμικό ξίδι. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε τη φασολάδα με μπόλικο φρέσκο ψωμί.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!