Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσίζκεϊκ με αναρή και λεμόνι

Τσίζκεϊκ με αναρή και λεμόνι



Χρόνος: 1 ½ ώρα + 5 ώρες αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά ( για 8-10 άτομα):

500 γρ. φρέσκια αναρή (όχι μειωμένων λιπαρών), λιωμένη με πιρούνι

500 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese, όχι μειωμένων λιπαρών), ξεπαγωμένο

4 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλ. ζάχαρη

½ φλ. λιωμένο βούτυρο (115 γρ.) + επιπλέον για την φόρμα

2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

3 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού + 1 γεμάτο κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού

3 κοφτές κουταλιές κορν φλάουερ

3 κοφτές κουταλιές απλό αλεύρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις (χωρίς αέρα). Βουτυρώνετε μια φόρμα με ελατήριο διαμέτρου 23 εκ. περίπου και την ντύνετε εξωτερικά με τριπλό αλουμινόχαρτο για να την στεγανοποιήσετε (το τσίζκεϊκ θα ψηθεί σε νερό).

Βάζετε την αναρή σε ένα μπολ μαζί με το τυρί κρέμα και χτυπάτε το μίγμα με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές, χωρίς καθόλου κουβαράκια.

Όταν δεν έχουν μείνει καθόλου κουβαράκια στο μίγμα, προσθέτετε διαδοχικά τη ζάχαρη, ένα-ένα τα αβγά, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ύστερα, προσθέτετε το κορν φλάουερ και το αλεύρι, μέχρι μόλις να απορροφηθούν (δεν πρέπει να χτυπήσετε πολύ το μίγμα).

Αδειάζετε το μίγμα στην φόρμα και την χτυπάτε 10 φορές στον πάγκο, από χαμηλά, όχι από ψηλά, για να φύγει τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί στο μίγμα. Τοποθετείτε τη φόρμα σε ένα ταψί και προσθέτετε ζεστό νερό που να φτάνει μέχρι το μέσο περίπου του ύψους της και μεταφέρετε το ταψί προσεχτικά στο μέσο του φούρνου.

Ψήνετε το τσίζκεϊκ για 1 1/4 ώρα. Σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε λίγο τον φούρνο (τον κρατάτε λίγο ανοιχτό βάζοντας μια διπλωμένη πετσέτα στο άνοιγμα) και αφήνετε έτσι το τσίζκεϊκ στο φούρνο να κρυώσει σιγά-σιγά, για 1 ώρα. Το τσίζκεϊκ με αναρή αν βγει απότομα από το φούρνο θα ξεφουσκώσει και θα σκάσει. Να θυμάστε ότι θέλει να είναι μόλις λίγο τρεμουλιαστό στο κέντρο όταν τελειώσει.

Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα γα ένα βράδυ. Το σερβίρετε, αν θέλετε, γαρνιρισμένο με φετάκια λεμονιού.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες για τα μέλη που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (24.11.2024) εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζουμερά burgers σε αφράτα ψωμάκια brioche, κλείνουν μέσα τους τις εμπνευσμένες handmade παρασκευές των αδελφών Κόκκαλη, που τρία χρόνια πριν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...