Τις κατηγορίες περί πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης μετά τη νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι προσπαθεί να αποσείσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κάλυψε πλήρως την Αστυνομία, αλλά δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο δράστης είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δικάσιμο του που είχε οριστεί για αύριο 17 Μαΐου, προσέχοντας όμως τις διατυπώσεις του ώστε να μην κατηγορηθεί για παρέμβαση ή επίθεση στη Δικαιοσύνη.
«Με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, υπήρχε η δυνατότητα δράστης μετά από την καταγγελία αυτή να κρατηθεί. Τώρα γιατί αποφασίστηκε, μετά την αναβολή της δικασίμου για 17 Μαΐου, να αφεθεί ελεύθερος, αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό. Αλλά η εκτελεστική εξουσία έδωσε δυνατότητα στη δικαιοσύνη ακόμη και εάν η καταγγελία περιγράφει πλημμεληματική πράξη να παρεμβαίνει”, ανέφερε ειδικότερα ο κ. Μαρινάκης.
“Φτηνή αντιπολίτευση και λαϊκισμός από το ΣΥΡΙΖΑ”
Επιτέθηκε πάντως σε υψηλούς τόνους στο ΣΥΡΙΖΑ. “Το να κάνουμε αντιπολίτευση σε μία γυναικοκτονία το θεωρώ ανήθικο και μάλιστα όταν πλέον η χώρα μας έχει εργαλεία που η σημερινή αντιπολίτευση δεν είχε σκεφτεί να το εφαρμόσει”, είπε ο κ. Μαρινάκης.
“Μπορεί να μη χρησιμοποιήθηκε το panic button από το θύμα, αλλά υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Να ενθαρρύνουμε τα θύματα να χρησιμοποιουν τα εργαλεία της πολιτείας, να δέχονται να πάνε σε ‘ασφαλή σπίτια’ όταν τους δίνεται η δυνατότητα”, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
“Αντίθετα με την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει μόνο διαπιστώσεις, η κυβέρνηση έκανε το panic button, έκανε τα ασφαλή σπίτια, τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, που υπάρχουν σε 18 Αστυνομικά Τμήματα και στόχος μας είναι να φτάσουν τα 45”, πρόσθεσε.
Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε “Προς θεού δεν μπορεί αυτή η είδηση να είναι αφορμή για ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης. Είναι φτηνή αντιπολίτευση αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια έχει δώσει διαπιστευτήρια για φτηνή αντιπολίτευση και λαϊκισμό, αλλά ας υπάρξει ένα όριο”.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι “όποιος έχοντας ένα δημόσιο αξίωμα βγει και πει θα εξαφανίσει τα φαινόμενα αυτά κοροϊδεύει τον κόσμο”. Σημείωσε ότι κάθε μέρα η ΕΛΑΣ κάνει περίπου 50 συλλήψεις για τέτοια φαινόμενα και συμπέρανε ότι βγαίνουν στη δημοσιότητα οι περιπτώσεις με τραγική κατάληξη αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη περιστατικά που τις περισσότερες φορές τα θύματα καταγγέλλουν εγκαίρως και η Αστυνομία επεμβαίνει, όπως είπε.
“Στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε πρόταση για εγκατάσταση του panic button και μετακίνηση σε ασφαλές σπίτι”
Επισήμανε δε εκ νέου ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε πρόταση για εγκατάσταση του panic button και μετακίνηση σε ασφαλές σπίτι, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν και τα δύο με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.
Χαρακτήρισε πάντως προσβλητικό να θεωρήσει κανείς ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι φταίει το θύμα που δεν χρησιμοποίησε το panic button και το “ασφαλές σπίτι”. Τόνισε ότι “ο τελευταίος που φταίει είναι το θύμα”. Ανέφερε επίσης πως όταν συμβαίνει ένα τραγικό περιστατικό, οι πολίτες διερωτώνται εάν το θύμα ενημερώθηκε για όσα έχει θεσπίσει και “διαφημίζει” η κυβέρνηση, πράγμα που εν προκειμένω συνέβη, σύμφωνα με την Αστυνομία.
“Κάθε μέρα γίνονται 50 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία. Ο ίδιος μηχανισμός δεν αντιμετωπίζει αυτά τα περιστατικά; Ποιο κράτος εκμηδένισε τις δολοφονίες; Μόνο στην Ελλάδα γίνεται τέτοιος διάλογος, ότι φταίει κυβέρνηση για δολοφονία. Το θέμα είναι τι έχει κάνει η κυβέρνηση στο νομικό πλαίσιο. Κάναμε μία σειρά από ενέργειες και οφείλουμε να κάνουμε περισσότερες”, κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!