Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Το προφίλ του βασικού υπόπτου για την δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη

Το προφίλ του βασικού υπόπτου για την δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη


Το κινητό τηλέφωνο του Παναγιώτη Στάθη και η εξέταση δεκάδων μαρτύρων έχουν οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία, το κινητό του θύματος «μίλησε», δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για τα κίνητρα και τα πρόσωπα πίσω από το έγκλημα.

Το βράδυ της Παρασκευής (5/7), ένας 44χρονος Ελληνικής καταγωγής, γνωστός στις Αρχές, προσήχθη στην ΓΑΔΑ ως βασικός ύποπτος, στοιχείο που προέκυψε από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του τοπογράφου. Η κατάθεσή του στις Αρχές διήρκησε όλη τη νύχτα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές ώστε εάν προκύψουν από την εξέταση του υπόπτου επιβαρυντικά στοιχεία να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης, καθώς έχει παρέλθει το Αυτόφωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη «Ζούγκλα», το άτομο αυτό με τα αρχικά Γ.Κ. το οποίο ανακρίνεται είχε φυσική παρουσία στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία  Περικλή Παναγόπουλου ενώ φέρεται να έχει σχέσεις με τον Παναγιώτη Βλαστό. Μάλιστα, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά τελικά η ποινή του είχε πέσει στα 15 χρόνια. Παράλληλα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε δύο ληστείες σε Πάτρα και Ναύπλιο.

Εξετάζονται επίσης οι σχέσεις του με έναν από τους μεγάλους εργολάβους της Μυκόνου, ενώ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν γνώση των ανακρίσεων χαρακτηρίζουν τον βασικό ύποπτο «το χειρότερο πιστόλι της αγοράς».

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε επίσης ότι ο 44χρονος είχε εντοπιστεί από τις κάμερες στην περιοχή που έγινε η επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντοπίστηκε το σκούτερ που κατέγραψαν οι κάμερες την ημέρα της δολοφονίας

Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ζούγκλας», έχει εντοπιστεί το σκούτερ που καταγράφηκε από τις κάμερες την ημέρα της δολοφονίας και θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να γίνει έλεγχος για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Επίσης η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει ότι εξετάζεται καρέ – καρέ το βίντεο από το σημείο της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη ώστε να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τον δράστη με τον σωματότυπο του ανθρώπου που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ανακρίνεται. Κομβικό σημείο είναι το λάθος που έκανε ο δολοφόνος που ενώ φορούσε μπουφάν χειμωνιάτικο, κράνος και γάντια, μια αβλεψία την ώρα που κινούνταν με το σκούτερ μεγάλου κυβισμού πάνω στο πεζοδρόμιο είχε ως αποτέλεσμα να ρίξει κατά λάθος μια διαφημιστική ταμπέλα την οποία φρόντισε να ξαναβάλει στη θέση. Αυτή ήταν η κίνηση που πρόδωσε τη σωματική του διάπλαση.

Κατ’ οίκον έρευνα για τον εντοπισμό των ρούχων ή του κράνους που φορούσε ο δράστης

Παράλληλα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη κατ’ οίκον έρευνα για τυχόν εντοπισμό των ρούχων που φορούσε ο δράστης. Σημειώνεται ωστόσο πως στελέχη της Ασφάλειας Αττικής εμφανίζονται ιδιαίτερα συγκρατημένα σε αυτό το χρονικό σημείο της έρευνας. Ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν θα ενημερωθούν οι διωκτικές αρχές που θα αποφασίσουν εάν θα εκδώσουν ή όχι ένταλμα σύλληψης.

Τα απειλητικά μηνύματα στο κινητό του τοπογράφου

Όλα ξεκίνησαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας όπου εντοπίστηκαν απειλητικά μηνύματα από τουλάχιστον δύο άτομα προς τον 54χρονο. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεχιστεί η εξονυχιστική έρευνα, ώστε να αποκτήσουν στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής και στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών πλήρη εικόνα για το περιεχόμενο της συσκευής.

«Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι εάν αυτές οι απειλές σχετίζονται με τη δολοφονία», όπως δήλωσε αξιωματικός της Ασφάλειας που έχει στρέψει το βλέμμα του προς το επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος και σε τυχόν ανταγωνιστές του.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, «στους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν φτάσει πληροφορίες και για μια δημόσια απειλή σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου η οποία έγινε στη Μύκονο πριν από λίγο καιρό από συγκεκριμένο πρόσωπο». Όπως είναι φυσικό το άτομο αυτό είναι πολύ πιθανό να κληθεί το επόμενο χρονικό διάστημα να καταθέσει στις αρχές.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις ατόμων από Αθήνα και Μύκονο

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ παίρνουν και καταθέσεις. Μέχρι αυτή την ώρα, περίπου 15 άτομα, εννέα από την Αθήνα και έξι από τη Μύκονο, έχουν περιγράψει όσα γνώριζαν για το θύμα της δολοφονικής επίθεσης. «Δεν γνωρίζω τα επαγγελματικά του με λεπτομέρεια. Ξέρω όμως ότι ήταν ιδιαίτερα φιλικός με όλους στο νησί. Ήταν προσιτός και πάντοτε ήθελε να κερνάει τους φίλους του και τους γνωστούς του» φέρεται να έχει πει ένας από τους ανθρώπους που κατέθεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας στην επίσημη κατάθεση δεν κατονομάζει συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο ο επιχειρηματίας να ήταν σε κόντρα. Σε πληροφοριακό επίπεδο αρκετοί έχουν μιλήσει για συγκεκριμένο πρόσωπο με το οποίο το θύμα ήταν σε αντιπαράθεση, αλλά ακόμα δεν υπάρχει σε βάρος του κάποιο χειροπιαστό στοιχείο.

Όσον αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό του ψυχρού εκτελεστή οι αστυνομικοί συνεχίζουν να μελετούν τα βίντεο από την περιοχή, αλλά από κάποιο σημείο και μετά, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο της επίθεσης, ο δράστης «χάνεται» από τα μάτια τους και θεωρούν, πολύ πιθανό, το σκούρο σκούτερ που χρησιμοποίησε να φέρει πλέον την κανονική του πινακίδα και να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών....

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Μαγαζίνο

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν φορές που το παιδί σας θα λειτουργήσει αντιδραστικά όταν έρθει η ώρα του φαγητού, κάτι που μόνο τυχαία δε...

Αυτοκίνητο

Του Γιώργου Παλληκάρη Για πρώτη φορά το GP της Σιγκαπούρης ολοκληρώθηκε χωρίς κίτρινες σημαίες, χωρίς Safety Cars, και με μόλις δύο εγκαταλείψεις  λόγω μηχανικής...